Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barackos piskóta

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Barackos piskóta

6 tojás
6 evőkanál liszt
2 evőkanál víz
6 evőkanál kristálycukor
1 kg sárgabarack
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A 6 tojásból és a hozzávalókból, kikeverünk egy jó nagy adag piskótatésztát, és zsírozott, lisztezett, tepsibe öntjük. A tetejét sorba kirakjuk hámozott felezett barackokkal úgy, hogy előtte lisztbe mártjuk a homorú felét. Én hámozott szeletelt mandulával is megszórom, ha van a háznál, mert attól még finomabb lesz. Sütőbe tűpróbáig süssük. Előmelegített 160 fokos sütőben kb. 30-35 percig. Ha kész, azon melegen vaníliás porcukorral megszórjuk, és úgy szeleteljük, hogy középen legyen a barack.
Jó étvágyat!
Barackos piskóta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!