Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barackos-tejfölös sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

20 dkg margarin
2 egész tojás
15 dkg porcukor
40 dkg liszt

Krémhez:

6 ek. cukor
6 dl tej
4 dl tejföl
4 tojásfehérje
1 őszibarack konzerv, 470 g (idénygyümölcsből kb. 50-60 dkg)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport. A két részt összedolgozzuk. Egy órát a hűtőben pihentetjük.
Amíg a tészta pihen, addig készítsük el a krémet. A barackot kockázzuk apróra, és szűrőn hagyjuk lecsöpögni.
A pudingporhoz adjuk a cukrot, és a tejjel keverjük csomómentesre, majd főzzük sűrűre. Hagyjuk kihűlni. Keverjük bele a tejfölt, majd a barackkockákat.
A tésztát vegyük ki a hűtőből, osszuk két részre, az egyiket nyújtsuk el lisztezett felületen a tepsink méretére.
Kenjük ki a tepsit (20×33 cm) margarinnal, majd szórjuk meg liszttel.
Terítsük bele a tésztát, szurkáljuk meg egy villával.
Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, óvatosan forgassuk bele a krémbe, és terítsük a tésztára.
Nyújtsuk ki a másik tésztát, és fedjük be vele a krémet.
Előmelegített sütőben 180 fokon 40 perc alatt süssük meg.
Hagyjuk kihűlni, majd a jobb szeletelés érdekében tegyük hűtőbe pár órára, akár egy éjszakára. (Takarjuk le alufóliával, nehogy a tészta megszáradjon.)

Tálalás

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tárolás

Hűtőben ajánlott tárolni.
Barackos-tejfölös sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!