Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barbi torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta 3 szor:

3 tojás
3 ek sütőporos liszt
3 ek cukor

Krém:

2 cs tejszín ízű puding
0,5 l tej
25 dkg ráma
25 dkg porcukor
ételfesték /el is maradhat/

Díszítéshez:

0.5 l tejszínhab, növényi jobban tart
Barbi baba,
Alufólia
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Megsütjük a piskótákat.
Nekem kb 15 cm átmérőjű a formám. Az utolsót azt kuglóf betéttel készítettem.
A pudingot a fél liter tejben megfőztem, majd amikor kihűlt nagyon alaposan kikevert rámás cukros keverékkel még tovább, /én turmixolom is/ kevertem.
Amikor nagyon sima a krém, akkor ketté vettem és a felét megszíneztem egy pár csepp ételfestékkel a kislányom pirosat szeretett volna. A kis piskótákat ketté vágtam és a közepüket kiszaggattam, ekkor megkentem egyszer a rózsaszín, egyszer pedig a fehér krémmel.
Amikor végeztem kívül is megkentem a maradékkal.
Majd hűtőbe tettem hogy meghúzzon egy kicsit a krém. Amikor már megdermedt a krém, akkor felvertem a tejszínt a következő képen. Beletettem a zselatinfixet egy kicsit kevertem vele, majd úgy 1,5 dl kivettem belőle és külön felvertem a többihez piros ételfestéket csepegtettem és így lett rózsaszín.
A babát levetkőztettem és körbecsomagoltam alufóliával, de lehet folpackal is, és belehelyeztem a torta közepébe, majd díszítettem.
Nekem nem lett elég magas a torta így a derekánál, krémet ill. tejszínt nyomtam még alátámasztásnak és utána díszítettem.

A kislányomnak nagyon tetszett. :)

Tárolás

Hűtőben
Barbi torta Barbi torta Barbi torta Barbi torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!