
Barbi torta


Hozzávalók
Piskóta 3 szor:
Krém:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
Nekem kb 15 cm átmérőjű a formám. Az utolsót azt kuglóf betéttel készítettem.
A pudingot a fél liter tejben megfőztem, majd amikor kihűlt nagyon alaposan kikevert rámás cukros keverékkel még tovább, /én turmixolom is/ kevertem.
Amikor nagyon sima a krém, akkor ketté vettem és a felét megszíneztem egy pár csepp ételfestékkel a kislányom pirosat szeretett volna. A kis piskótákat ketté vágtam és a közepüket kiszaggattam, ekkor megkentem egyszer a rózsaszín, egyszer pedig a fehér krémmel.
Amikor végeztem kívül is megkentem a maradékkal.
Majd hűtőbe tettem hogy meghúzzon egy kicsit a krém. Amikor már megdermedt a krém, akkor felvertem a tejszínt a következő képen. Beletettem a zselatinfixet egy kicsit kevertem vele, majd úgy 1,5 dl kivettem belőle és külön felvertem a többihez piros ételfestéket csepegtettem és így lett rózsaszín.
A babát levetkőztettem és körbecsomagoltam alufóliával, de lehet folpackal is, és belehelyeztem a torta közepébe, majd díszítettem.
Nekem nem lett elég magas a torta így a derekánál, krémet ill. tejszínt nyomtam még alátámasztásnak és utána díszítettem.
A kislányomnak nagyon tetszett. :)
Tárolás





Barbi torta
Hozzávalók
Piskóta 3 szor:
Krém:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Nekem kb 15 cm átmérőjű a formám. Az utolsót azt kuglóf betéttel készítettem.
A pudingot a fél liter tejben megfőztem, majd amikor kihűlt nagyon alaposan kikevert rámás cukros keverékkel még tovább, /én turmixolom is/ kevertem.
Amikor nagyon sima a krém, akkor ketté vettem és a felét megszíneztem egy pár csepp ételfestékkel a kislányom pirosat szeretett volna. A kis piskótákat ketté vágtam és a közepüket kiszaggattam, ekkor megkentem egyszer a rózsaszín, egyszer pedig a fehér krémmel.
Amikor végeztem kívül is megkentem a maradékkal.
Majd hűtőbe tettem hogy meghúzzon egy kicsit a krém. Amikor már megdermedt a krém, akkor felvertem a tejszínt a következő képen. Beletettem a zselatinfixet egy kicsit kevertem vele, majd úgy 1,5 dl kivettem belőle és külön felvertem a többihez piros ételfestéket csepegtettem és így lett rózsaszín.
A babát levetkőztettem és körbecsomagoltam alufóliával, de lehet folpackal is, és belehelyeztem a torta közepébe, majd díszítettem.
Nekem nem lett elég magas a torta így a derekánál, krémet ill. tejszínt nyomtam még alátámasztásnak és utána díszítettem.
A kislányomnak nagyon tetszett. :)
Tárolás




Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?