Barbi torta
Hozzávalók
Piskóta 3 szor:
3 tojás
3 ek sütőporos liszt
3 ek cukor
Krém:
2 cs tejszín ízű puding
0,5 l tej
25 dkg ráma
25 dkg porcukor
ételfesték /el is maradhat/
Díszítéshez:
0.5 l tejszínhab, növényi jobban tart
1 cs Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
Barbi baba,
Alufólia
Elkészítés
Elkészítés
Megsütjük a piskótákat.
Nekem kb 15 cm átmérőjű a formám. Az utolsót azt kuglóf betéttel készítettem.
A pudingot a fél liter tejben megfőztem, majd amikor kihűlt nagyon alaposan kikevert rámás cukros keverékkel még tovább, /én turmixolom is/ kevertem.
Amikor nagyon sima a krém, akkor ketté vettem és a felét megszíneztem egy pár csepp ételfestékkel a kislányom pirosat szeretett volna. A kis piskótákat ketté vágtam és a közepüket kiszaggattam, ekkor megkentem egyszer a rózsaszín, egyszer pedig a fehér krémmel.
Amikor végeztem kívül is megkentem a maradékkal.
Majd hűtőbe tettem hogy meghúzzon egy kicsit a krém. Amikor már megdermedt a krém, akkor felvertem a tejszínt a következő képen. Beletettem a zselatinfixet egy kicsit kevertem vele, majd úgy 1,5 dl kivettem belőle és külön felvertem a többihez piros ételfestéket csepegtettem és így lett rózsaszín.
A babát levetkőztettem és körbecsomagoltam alufóliával, de lehet folpackal is, és belehelyeztem a torta közepébe, majd díszítettem.
Nekem nem lett elég magas a torta így a derekánál, krémet ill. tejszínt nyomtam még alátámasztásnak és utána díszítettem.
A kislányomnak nagyon tetszett. :)
Nekem kb 15 cm átmérőjű a formám. Az utolsót azt kuglóf betéttel készítettem.
A pudingot a fél liter tejben megfőztem, majd amikor kihűlt nagyon alaposan kikevert rámás cukros keverékkel még tovább, /én turmixolom is/ kevertem.
Amikor nagyon sima a krém, akkor ketté vettem és a felét megszíneztem egy pár csepp ételfestékkel a kislányom pirosat szeretett volna. A kis piskótákat ketté vágtam és a közepüket kiszaggattam, ekkor megkentem egyszer a rózsaszín, egyszer pedig a fehér krémmel.
Amikor végeztem kívül is megkentem a maradékkal.
Majd hűtőbe tettem hogy meghúzzon egy kicsit a krém. Amikor már megdermedt a krém, akkor felvertem a tejszínt a következő képen. Beletettem a zselatinfixet egy kicsit kevertem vele, majd úgy 1,5 dl kivettem belőle és külön felvertem a többihez piros ételfestéket csepegtettem és így lett rózsaszín.
A babát levetkőztettem és körbecsomagoltam alufóliával, de lehet folpackal is, és belehelyeztem a torta közepébe, majd díszítettem.
Nekem nem lett elég magas a torta így a derekánál, krémet ill. tejszínt nyomtam még alátámasztásnak és utána díszítettem.
A kislányomnak nagyon tetszett. :)
Tárolás
Hűtőben
Kedvencnek jelölöm
Barbi torta
Hozzávalók
Piskóta 3 szor:
3 tojás
3 ek sütőporos liszt
3 ek cukor
Krém:
2 cs tejszín ízű puding
0,5 l tej
25 dkg ráma
25 dkg porcukor
ételfesték /el is maradhat/
Díszítéshez:
0.5 l tejszínhab, növényi jobban tart
Barbi baba,
Alufólia
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Megsütjük a piskótákat.
Nekem kb 15 cm átmérőjű a formám. Az utolsót azt kuglóf betéttel készítettem.
A pudingot a fél liter tejben megfőztem, majd amikor kihűlt nagyon alaposan kikevert rámás cukros keverékkel még tovább, /én turmixolom is/ kevertem.
Amikor nagyon sima a krém, akkor ketté vettem és a felét megszíneztem egy pár csepp ételfestékkel a kislányom pirosat szeretett volna. A kis piskótákat ketté vágtam és a közepüket kiszaggattam, ekkor megkentem egyszer a rózsaszín, egyszer pedig a fehér krémmel.
Amikor végeztem kívül is megkentem a maradékkal.
Majd hűtőbe tettem hogy meghúzzon egy kicsit a krém. Amikor már megdermedt a krém, akkor felvertem a tejszínt a következő képen. Beletettem a zselatinfixet egy kicsit kevertem vele, majd úgy 1,5 dl kivettem belőle és külön felvertem a többihez piros ételfestéket csepegtettem és így lett rózsaszín.
A babát levetkőztettem és körbecsomagoltam alufóliával, de lehet folpackal is, és belehelyeztem a torta közepébe, majd díszítettem.
Nekem nem lett elég magas a torta így a derekánál, krémet ill. tejszínt nyomtam még alátámasztásnak és utána díszítettem.
A kislányomnak nagyon tetszett. :)
Nekem kb 15 cm átmérőjű a formám. Az utolsót azt kuglóf betéttel készítettem.
A pudingot a fél liter tejben megfőztem, majd amikor kihűlt nagyon alaposan kikevert rámás cukros keverékkel még tovább, /én turmixolom is/ kevertem.
Amikor nagyon sima a krém, akkor ketté vettem és a felét megszíneztem egy pár csepp ételfestékkel a kislányom pirosat szeretett volna. A kis piskótákat ketté vágtam és a közepüket kiszaggattam, ekkor megkentem egyszer a rózsaszín, egyszer pedig a fehér krémmel.
Amikor végeztem kívül is megkentem a maradékkal.
Majd hűtőbe tettem hogy meghúzzon egy kicsit a krém. Amikor már megdermedt a krém, akkor felvertem a tejszínt a következő képen. Beletettem a zselatinfixet egy kicsit kevertem vele, majd úgy 1,5 dl kivettem belőle és külön felvertem a többihez piros ételfestéket csepegtettem és így lett rózsaszín.
A babát levetkőztettem és körbecsomagoltam alufóliával, de lehet folpackal is, és belehelyeztem a torta közepébe, majd díszítettem.
Nekem nem lett elég magas a torta így a derekánál, krémet ill. tejszínt nyomtam még alátámasztásnak és utána díszítettem.
A kislányomnak nagyon tetszett. :)
Tárolás
Hűtőben
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?