Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bicikli szelet

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Bicikli szelet

30 dkg liszt
15 dkg margarin
1 ek. kristálycukor
1 ek. tejföl
4 db tojássárgája
20 dkg darált dió
baracklekvár

Csoki masszához:

3 egész tojás
25 dkg cukor
30 dkg liszt
3 dl tej
1 dl étolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A hozzávalókat összegyúrjuk és 6 egyenlő részre osztjuk.
2. Mindegyiket vékonyra kinyújtjuk, baracklekvárral lekenjük és cukrozott darált dióval megszórjuk. Szorosan feltekerjük.
3. Egy nagy tepsibe beletesszük a 6 feltekert rudat úgy, hogy 1 ujjnyi rés legyen köztük.
4. Elkészítjük a csokis masszát: a cukrot a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, tejet és végül a sütőporos lisztet.
5. A masszát a rudak tetejére öntjük.
6. A tetejére olvasztott étcsokit és fehér csokit teszünk, és villával elhúzkodjuk.
Sütési hőfok: 180°C

Alternatív elkészítés

sütési hőfok:
180°C
sütési mód:
alul-felül sütés
Bicikli szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!