
Bicikli szelet


Hozzávalók
Bicikli szelet
Csoki masszához:
Elkészítés
Elkészítés
2. Mindegyiket vékonyra kinyújtjuk, baracklekvárral lekenjük és cukrozott darált dióval megszórjuk. Szorosan feltekerjük.
3. Egy nagy tepsibe beletesszük a 6 feltekert rudat úgy, hogy 1 ujjnyi rés legyen köztük.
4. Elkészítjük a csokis masszát: a cukrot a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, tejet és végül a sütőporos lisztet.
5. A masszát a rudak tetejére öntjük.
6. A tetejére olvasztott étcsokit és fehér csokit teszünk, és villával elhúzkodjuk.
Sütési hőfok: 180°C
Alternatív elkészítés
180°C
sütési mód:
alul-felül sütés


Bicikli szelet
Hozzávalók
Bicikli szelet
Csoki masszához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. Mindegyiket vékonyra kinyújtjuk, baracklekvárral lekenjük és cukrozott darált dióval megszórjuk. Szorosan feltekerjük.
3. Egy nagy tepsibe beletesszük a 6 feltekert rudat úgy, hogy 1 ujjnyi rés legyen köztük.
4. Elkészítjük a csokis masszát: a cukrot a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, tejet és végül a sütőporos lisztet.
5. A masszát a rudak tetejére öntjük.
6. A tetejére olvasztott étcsokit és fehér csokit teszünk, és villával elhúzkodjuk.
Sütési hőfok: 180°C
Alternatív elkészítés
180°C
sütési mód:
alul-felül sütés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?