Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Böbe féle puncsos

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

500 g liszt
1 kocka margarin
200 g porcukor
1,5 dl tej
2 tojássárgája

Töltelékhez:

100 g margarin
100 g porcukor
3 dl tej
3 ek. lekvár
3 ek. rum

Tetejére:

1 csomag tejszínhabpor vagy 200 ml tejszín
1 tábla csoki
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet elkeverjük a sütőporral, belemorzsoljuk a margarint majd hozzáadjuk a porcukrot tojássárgát és a tejet, alaposan összegyúrjuk én egy kicsit hűtőbe tettem, majd 3 egyenlő részre elosztjuk és sütőben közepes hőmérsékleten egyenként 12 percig sütjük őket. Ha megsültek hagyjuk kihűlni a lapokat. A töltelékhez a tejet felforraljuk, az egyik lapot darabokra törjük és leöntjük a forró tejjel elkeverjük, majd hozzáadjuk a lekvárt, rumot és a kakaót. A margarint a porcukorral kihabosítjuk és még a meleg tésztát keverékhez adjuk, jól elkeverjük majd az egyik lapot fogjuk és elkenjük rajta ezt a tölteléket és rátesszük a másik lapot. Egy estét hűtőben pihentetjük, hogy puhuljon a tészta és másnap kenjük rá a tejszínt és díszítjük olvasztott csokival.
Böbe féle puncsos Böbe féle puncsos

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
44 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!