Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Boci szelet

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós tésztához:

18 dkg liszt
15 dkg kristálycukor
4 egész tojás
1 dl tej
1 dl olaj
csokoládé darabkák

Túrós részhez:

50 dkg túró
20 dkg cukor
1 egész tojás
5 dkg búzadara
1 citrom héja
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Előmelegített sütőben megsütjük.Csokoládédarabokkal megszórjuk,és megsütjük.

Elkészítés

A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá tejet, az olajat és a kakaóport, majd a sütőporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket verjük habbá, és óvatosan keverjük bele a kakaós masszába. A túrós részhez a túrót keverjük ki a tojással, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, valamint a búzadarával. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit, beleöntjük a kakaós masszát, eligazítjuk. Kanál segítségével a túrós masszát elosszuk a kakaós rétegen tetszés szerint. Néhány túrós halmot bele is nyomhatunk a kakaós masszába (én nem szoktam belenyomkodni).

Tálalás

Ha kihűlt, akkor porcukorral tálaljuk.
Boci szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!