Bögrés mákos
Hozzávalók
Bögrés mákos
1 bögre darált mák
1 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre tej
2 db tojás
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
100 g margarin
1 késhegynyi fahéj
ízlés szerint citromhéj
lekvár
porcukor
Elkészítés
Elkészítés
A tojást habosra keverjük a margarinnal, majd apránként hozzáadjuk a mákot, tejet, lisztet, sütőport, cukrot, citromhéjat, fahéjat, és jól kikeverjük. Tepsibe téve megsütjük. Ha kihűlt, hosszában félbevágjuk. Ha nem lenne túl magas, akkor keresztben is lehet vágni.
Egyik felét megkenjük lekvárral, (nálam ez általában baracklekvár, de bármilyen lekvárral finom.) ráfordítjuk a másik lapot, végül porcukorral meghintjük. Szeleteljük.
Egyik felét megkenjük lekvárral, (nálam ez általában baracklekvár, de bármilyen lekvárral finom.) ráfordítjuk a másik lapot, végül porcukorral meghintjük. Szeleteljük.
Kedvencnek jelölöm
Bögrés mákos
Hozzávalók
Bögrés mákos
1 bögre darált mák
1 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre tej
2 db tojás
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
100 g margarin
1 késhegynyi fahéj
ízlés szerint citromhéj
lekvár
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojást habosra keverjük a margarinnal, majd apránként hozzáadjuk a mákot, tejet, lisztet, sütőport, cukrot, citromhéjat, fahéjat, és jól kikeverjük. Tepsibe téve megsütjük. Ha kihűlt, hosszában félbevágjuk. Ha nem lenne túl magas, akkor keresztben is lehet vágni.
Egyik felét megkenjük lekvárral, (nálam ez általában baracklekvár, de bármilyen lekvárral finom.) ráfordítjuk a másik lapot, végül porcukorral meghintjük. Szeleteljük.
Egyik felét megkenjük lekvárral, (nálam ez általában baracklekvár, de bármilyen lekvárral finom.) ráfordítjuk a másik lapot, végül porcukorral meghintjük. Szeleteljük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?