Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bögrés mákos

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Bögrés mákos

1 bögre darált mák
1 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre tej
2 db tojás
100 g margarin
1 késhegynyi fahéj
ízlés szerint citromhéj
lekvár
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojást habosra keverjük a margarinnal, majd apránként hozzáadjuk a mákot, tejet, lisztet, sütőport, cukrot, citromhéjat, fahéjat, és jól kikeverjük. Tepsibe téve megsütjük. Ha kihűlt, hosszában félbevágjuk. Ha nem lenne túl magas, akkor keresztben is lehet vágni.
Egyik felét megkenjük lekvárral, (nálam ez általában baracklekvár, de bármilyen lekvárral finom.) ráfordítjuk a másik lapot, végül porcukorral meghintjük. Szeleteljük.
Bögrés mákos

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
52 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!