Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bogyós gyümölcsös szelet

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Bogyós gyümölcsös szelet

200 ml tej
40 g friss élesztő
500 g liszt
195 g vaj
2 db tojás
150 g + 2 ek. cukor
200 g vegyes bogyós gyümölcs (friss vagy fagyasztott)
100 ml meggylé
1 ek. étkezési keményítő (csapott)
75 g mandulaforgács
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A tésztához langyosítsuk meg a tejet, morzsoljuk bele az élesztőt. A lisztet tegyük keverőtálba, adjunk hozzá 75 g puha vajat, a tojásokat, 75 g cukrot, 1 csipet sót és vaníliás cukrot, végül az élesztős tejet. Robotgéppel dagasszuk sima tésztává, és meleg helyen, letakarva kelesszük kb. 45 percig.
2. A bogyós gyümölcsöket, ha frissel dolgozunk, mossuk meg, csepegtessük le. A meggylét keverjük össze 2 ek. cukorral. A keményítőt oldjuk fel 1 ek. hideg vízben, és adjuk a meggyléhez. Forraljuk 1 percig, majd tegyük bele a gyümölcsöket és újra főzzük fel.
3. Egy kb. 30x40 cm-es tepsit vajazzunk ki vagy béleljük ki sütőpapírral. A tésztát gyors mozdulatokkal gyúrjuk át, nyújtsuk ki és fektessük a tepsibe. A széleit kissé nyomkodjuk le. Nyomjunk a tésztába kis mélyedéseket, és morzsoljuk bele a megmaradt vajat. Osszuk el rajta a bogyós gyümölcsöket, majd szórjuk meg a mandulával és a megmaradt cukorral. Süssük 175 fokon kb. 25 percig. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel.

Alternatív elkészítés

Nálam most eperrel készült, de nagyon finom málnával, szederrel vagy akár vegyesen is.
Bogyós gyümölcsös szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!