
Bogyós gyümölcsös szelet


Hozzávalók
Bogyós gyümölcsös szelet
Elkészítés
Elkészítés
2. A bogyós gyümölcsöket, ha frissel dolgozunk, mossuk meg, csepegtessük le. A meggylét keverjük össze 2 ek. cukorral. A keményítőt oldjuk fel 1 ek. hideg vízben, és adjuk a meggyléhez. Forraljuk 1 percig, majd tegyük bele a gyümölcsöket és újra főzzük fel.
3. Egy kb. 30x40 cm-es tepsit vajazzunk ki vagy béleljük ki sütőpapírral. A tésztát gyors mozdulatokkal gyúrjuk át, nyújtsuk ki és fektessük a tepsibe. A széleit kissé nyomkodjuk le. Nyomjunk a tésztába kis mélyedéseket, és morzsoljuk bele a megmaradt vajat. Osszuk el rajta a bogyós gyümölcsöket, majd szórjuk meg a mandulával és a megmaradt cukorral. Süssük 175 fokon kb. 25 percig. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel.
Alternatív elkészítés


Bogyós gyümölcsös szelet
Hozzávalók
Bogyós gyümölcsös szelet
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. A bogyós gyümölcsöket, ha frissel dolgozunk, mossuk meg, csepegtessük le. A meggylét keverjük össze 2 ek. cukorral. A keményítőt oldjuk fel 1 ek. hideg vízben, és adjuk a meggyléhez. Forraljuk 1 percig, majd tegyük bele a gyümölcsöket és újra főzzük fel.
3. Egy kb. 30x40 cm-es tepsit vajazzunk ki vagy béleljük ki sütőpapírral. A tésztát gyors mozdulatokkal gyúrjuk át, nyújtsuk ki és fektessük a tepsibe. A széleit kissé nyomkodjuk le. Nyomjunk a tésztába kis mélyedéseket, és morzsoljuk bele a megmaradt vajat. Osszuk el rajta a bogyós gyümölcsöket, majd szórjuk meg a mandulával és a megmaradt cukorral. Süssük 175 fokon kb. 25 percig. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel.
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?