
Borjúkötél


Hozzávalók
Tésztához:
Öntet:
Mártogatós:
Elkészítés
Elkészítés
A vajat megolvasztjuk, majd - az olaj kivételével!- a hozzávalókból nem túl lágy tésztát dagasztunk.(míg sima lesz és elválik a kezünktől). Ha túl kemény lenne, tegyünk bele egy kevés tejet! Végül ráöntjük az olajat, és kicsit megforgatjuk a tésztát. Ezt nem kell beledolgozni!
Meleg helyen, letakarva 1 órát hagyjuk kelni.
Amikor szépen megkelt, 10-12 részre osztjuk, a darabokat kisodorjuk úgy, hogy a közepe vastagabb, a két vége vékonyabb legyen, majd ebből kis copfocskákat sodrunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymáshoz közel (max. 1 ujjnyira, de annyit sem muszáj) Majd hagyjuk még 20 percet kelni.
Addig az öntethez a tejfölt, tojást és kevés sót alaposan elkeverjük, és a sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
Az öntettel egyenletesen meglocsoljuk a köteleket, majd betesszük a sütőbe kb. 30 percre, míg szép pirosra sül. Ha túl gyorsan pirulna, takarjuk le egy kis alufóliával.
A megsült langyos borjúkötelet szeletelve, fokhagymás tejföllel tálaljuk.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Az öntethez elég lehet 1 tojás+ a kimaradt fehérje is!
A képen 26cm-es kerek formában van, amiből 2 copf már kimaradt. (Ha szögletes tepsibe sütjük, akkor úgy kell lerakni, hogy az egyik copf szélesebb vége legyen a következő vékonyabb részével.)




Borjúkötél
Hozzávalók
Tésztához:
Öntet:
Mártogatós:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A vajat megolvasztjuk, majd - az olaj kivételével!- a hozzávalókból nem túl lágy tésztát dagasztunk.(míg sima lesz és elválik a kezünktől). Ha túl kemény lenne, tegyünk bele egy kevés tejet! Végül ráöntjük az olajat, és kicsit megforgatjuk a tésztát. Ezt nem kell beledolgozni!
Meleg helyen, letakarva 1 órát hagyjuk kelni.
Amikor szépen megkelt, 10-12 részre osztjuk, a darabokat kisodorjuk úgy, hogy a közepe vastagabb, a két vége vékonyabb legyen, majd ebből kis copfocskákat sodrunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymáshoz közel (max. 1 ujjnyira, de annyit sem muszáj) Majd hagyjuk még 20 percet kelni.
Addig az öntethez a tejfölt, tojást és kevés sót alaposan elkeverjük, és a sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
Az öntettel egyenletesen meglocsoljuk a köteleket, majd betesszük a sütőbe kb. 30 percre, míg szép pirosra sül. Ha túl gyorsan pirulna, takarjuk le egy kis alufóliával.
A megsült langyos borjúkötelet szeletelve, fokhagymás tejföllel tálaljuk.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Az öntethez elég lehet 1 tojás+ a kimaradt fehérje is!
A képen 26cm-es kerek formában van, amiből 2 copf már kimaradt. (Ha szögletes tepsibe sütjük, akkor úgy kell lerakni, hogy az egyik copf szélesebb vége legyen a következő vékonyabb részével.)



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?