Citromkrémes torta habbal
Hozzávalók
tészta:
citromkrém:
hab:
Elkészítés
Elkészítés
A krémhez reszeljük le a citromok héját, a narancs és a citromok levét facsarjuk ki. A sárgájákat és az egész tojást verjük a cukorral fehéredésig, keverjük hozzá a keményítőt, majd a citrusok levét, a reszelt héjat (a lé 2 dl legyen, ha kevesebb öntsük fel vízzel). Melegítsük lassan a krémet, folyamatosan sűrűsödésig, ekkor keverjük el benne a Ramát. Töltsük a citromkrémet a tortába.
A habhoz a fehérjéket habverővel verjük fel, de mielőtt keményedik, keverjük hozzá kanalanként a porcukrot (minden kanál után kis keverés). A végén belekeverjük a keményítőt. Ízlés szerint díszítjük vele a tortát. Pár órára szeletelés előtt hűtőbe helyezzük!
Én úgy csináltam, hogy a tésztát kettévágtam és miután megtöltöttem a krémmel a tetejét rátettem a krémre, és arra a habot!
Tárolás
Alternatív elkészítés
Nagyon finom, a savanyú citrom és az édes hab a tetején nagyon jól harmonizál egymással.
Citromkrémes torta habbal
Hozzávalók
citromkrém:
hab:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A krémhez reszeljük le a citromok héját, a narancs és a citromok levét facsarjuk ki. A sárgájákat és az egész tojást verjük a cukorral fehéredésig, keverjük hozzá a keményítőt, majd a citrusok levét, a reszelt héjat (a lé 2 dl legyen, ha kevesebb öntsük fel vízzel). Melegítsük lassan a krémet, folyamatosan sűrűsödésig, ekkor keverjük el benne a Ramát. Töltsük a citromkrémet a tortába.
A habhoz a fehérjéket habverővel verjük fel, de mielőtt keményedik, keverjük hozzá kanalanként a porcukrot (minden kanál után kis keverés). A végén belekeverjük a keményítőt. Ízlés szerint díszítjük vele a tortát. Pár órára szeletelés előtt hűtőbe helyezzük!
Én úgy csináltam, hogy a tésztát kettévágtam és miután megtöltöttem a krémmel a tetejét rátettem a krémre, és arra a habot!
Tárolás
Alternatív elkészítés
Nagyon finom, a savanyú citrom és az édes hab a tetején nagyon jól harmonizál egymással.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?