Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromkrémes torta habbal

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

tészta:

8 tojás
8 ek. cukor
1 dl olaj
6 ek. víz
7 ek. liszt

citromkrém:

2 db citrom
1 db narancs
3 tojássárgája
1 egész tojás
10 dkg cukor
1 ek. keményítő
8 dkg Rama

hab:

3 tojásfehérje
15 dkg porcukor
1 csapott evőkanál étkezési keményítő
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a tojásfehérjéből habot verünk, majd a tojássárgáját, a cukrot az olajat és a vizet is jól összekeverjük, majd ehhez hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaót. A kakaós masszába finoman beleforgatjuk a habot. Sütőpapíros tepsiben, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kész a belsejét egy kanállal kanalazzuk ki óvatosan úgy, hogy körben kívül maradjon egy kis pereme.
A krémhez reszeljük le a citromok héját, a narancs és a citromok levét facsarjuk ki. A sárgájákat és az egész tojást verjük a cukorral fehéredésig, keverjük hozzá a keményítőt, majd a citrusok levét, a reszelt héjat (a lé 2 dl legyen, ha kevesebb öntsük fel vízzel). Melegítsük lassan a krémet, folyamatosan sűrűsödésig, ekkor keverjük el benne a Ramát. Töltsük a citromkrémet a tortába.
A habhoz a fehérjéket habverővel verjük fel, de mielőtt keményedik, keverjük hozzá kanalanként a porcukrot (minden kanál után kis keverés). A végén belekeverjük a keményítőt. Ízlés szerint díszítjük vele a tortát. Pár órára szeletelés előtt hűtőbe helyezzük!
Én úgy csináltam, hogy a tésztát kettévágtam és miután megtöltöttem a krémmel a tetejét rátettem a krémre, és arra a habot!

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

A tésztát én választottam a recepthez, mert az eredeti valami szörnyű lett és arra rá sem tettem inkább a krémet, hanem inkább gyorsan sütöttem egy kakaós piskótát.
Nagyon finom, a savanyú citrom és az édes hab a tetején nagyon jól harmonizál egymással.
Citromkrémes torta habbal Citromkrémes torta habbal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
54 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!