
Citromkrémes torta habbal


Hozzávalók
tészta:
citromkrém:
hab:
Elkészítés
Elkészítés
A krémhez reszeljük le a citromok héját, a narancs és a citromok levét facsarjuk ki. A sárgájákat és az egész tojást verjük a cukorral fehéredésig, keverjük hozzá a keményítőt, majd a citrusok levét, a reszelt héjat (a lé 2 dl legyen, ha kevesebb öntsük fel vízzel). Melegítsük lassan a krémet, folyamatosan sűrűsödésig, ekkor keverjük el benne a Ramát. Töltsük a citromkrémet a tortába.
A habhoz a fehérjéket habverővel verjük fel, de mielőtt keményedik, keverjük hozzá kanalanként a porcukrot (minden kanál után kis keverés). A végén belekeverjük a keményítőt. Ízlés szerint díszítjük vele a tortát. Pár órára szeletelés előtt hűtőbe helyezzük!
Én úgy csináltam, hogy a tésztát kettévágtam és miután megtöltöttem a krémmel a tetejét rátettem a krémre, és arra a habot!
Tárolás
Alternatív elkészítés
Nagyon finom, a savanyú citrom és az édes hab a tetején nagyon jól harmonizál egymással.



Citromkrémes torta habbal
Hozzávalók
citromkrém:
hab:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A krémhez reszeljük le a citromok héját, a narancs és a citromok levét facsarjuk ki. A sárgájákat és az egész tojást verjük a cukorral fehéredésig, keverjük hozzá a keményítőt, majd a citrusok levét, a reszelt héjat (a lé 2 dl legyen, ha kevesebb öntsük fel vízzel). Melegítsük lassan a krémet, folyamatosan sűrűsödésig, ekkor keverjük el benne a Ramát. Töltsük a citromkrémet a tortába.
A habhoz a fehérjéket habverővel verjük fel, de mielőtt keményedik, keverjük hozzá kanalanként a porcukrot (minden kanál után kis keverés). A végén belekeverjük a keményítőt. Ízlés szerint díszítjük vele a tortát. Pár órára szeletelés előtt hűtőbe helyezzük!
Én úgy csináltam, hogy a tésztát kettévágtam és miután megtöltöttem a krémmel a tetejét rátettem a krémre, és arra a habot!
Tárolás
Alternatív elkészítés
Nagyon finom, a savanyú citrom és az édes hab a tetején nagyon jól harmonizál egymással.


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?