Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos máktorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

tészta:

15 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
4 dkg tejföl
1-2 ek. hideg víz

máktöltelék:

0,5 l tej
25 dkg darált mák
10 ek. cukor
1 dl tejföl
5 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
1 csipet fahéj

citromkrém:

2 dl tejföl
2 ek. porcukor
1 citrom leve és reszelt héja
1 ek. keményítő
2 ek. cukrozott sűrített tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

26 cm kapcsos tortaforma.
160 'C előmelegíteni a sütőt.

Elkészítés

A mákos töltelékhez a cukrot és a tejet megmelegítjük, majd hozzáadjuk a darált mákot, fahéjat és citromhéjat. Hagyjuk állni, addig elkészítjük a tésztát.
A lisztben elmorzsoljuk a hideg vajat, majd hozzáadjuk a cukrot és a tejfölt és annyi vizet amennyit felvesz, tésztává gyúrjuk, majd becsomagolva a hűtőben pihentetjük fél órát.
A mákos krémet visszatesszük a tűzre, sűrű kevergetés mellett felforraljuk (közepesen erős lángon, nehogy odakapjon az alja!).
Belekeverjük a 0,5 dl vízzel simára kevert pudingport, addig kevergetjük a krémet, amíg besűrűsödik (pár perc). Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat (előtte megolvaszthatjuk), az előzetesen krémesre elkevert tejfölt, itt még lehet utóízesíteni, ha szükséges. Kicsit hagyjuk hűlni.
A tésztát kinyújtjuk és kibéleljük vele a tortaformát kis peremet hagyva.
A mákkrémet ráöntjük, és 35-40 percig sütjük 160'C-on majd kivesszük, és a tetejére öntjük a citromkrémet, amit előzőleg kikevertünk (minden hozzávalót egy tálban összekeverünk) és visszatesszük a sütőbe 20 percre. Csak kihűlés után szeleteljük.

Tálalás

14 szelet

Tárolás

Hűtőben tároljuk.

Alternatív elkészítés

A citromos és a mákos sütik nagy kedvencek, ezért az interneten talált receptekből ( 3 db) lett összehozva ez a tojás nélküli változat :)
Citromos máktorta Citromos máktorta Citromos máktorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
41 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!