
Citromos máktorta


Hozzávalók
tészta:
máktöltelék:
citromkrém:
Elkészítés
Előkészítés
160 'C előmelegíteni a sütőt.
Elkészítés
A lisztben elmorzsoljuk a hideg vajat, majd hozzáadjuk a cukrot és a tejfölt és annyi vizet amennyit felvesz, tésztává gyúrjuk, majd becsomagolva a hűtőben pihentetjük fél órát.
A mákos krémet visszatesszük a tűzre, sűrű kevergetés mellett felforraljuk (közepesen erős lángon, nehogy odakapjon az alja!).
Belekeverjük a 0,5 dl vízzel simára kevert pudingport, addig kevergetjük a krémet, amíg besűrűsödik (pár perc). Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat (előtte megolvaszthatjuk), az előzetesen krémesre elkevert tejfölt, itt még lehet utóízesíteni, ha szükséges. Kicsit hagyjuk hűlni.
A tésztát kinyújtjuk és kibéleljük vele a tortaformát kis peremet hagyva.
A mákkrémet ráöntjük, és 35-40 percig sütjük 160'C-on majd kivesszük, és a tetejére öntjük a citromkrémet, amit előzőleg kikevertünk (minden hozzávalót egy tálban összekeverünk) és visszatesszük a sütőbe 20 percre. Csak kihűlés után szeleteljük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés




Citromos máktorta
Hozzávalók
tészta:
máktöltelék:
citromkrém:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
160 'C előmelegíteni a sütőt.
Elkészítés
A lisztben elmorzsoljuk a hideg vajat, majd hozzáadjuk a cukrot és a tejfölt és annyi vizet amennyit felvesz, tésztává gyúrjuk, majd becsomagolva a hűtőben pihentetjük fél órát.
A mákos krémet visszatesszük a tűzre, sűrű kevergetés mellett felforraljuk (közepesen erős lángon, nehogy odakapjon az alja!).
Belekeverjük a 0,5 dl vízzel simára kevert pudingport, addig kevergetjük a krémet, amíg besűrűsödik (pár perc). Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat (előtte megolvaszthatjuk), az előzetesen krémesre elkevert tejfölt, itt még lehet utóízesíteni, ha szükséges. Kicsit hagyjuk hűlni.
A tésztát kinyújtjuk és kibéleljük vele a tortaformát kis peremet hagyva.
A mákkrémet ráöntjük, és 35-40 percig sütjük 160'C-on majd kivesszük, és a tetejére öntjük a citromkrémet, amit előzőleg kikevertünk (minden hozzávalót egy tálban összekeverünk) és visszatesszük a sütőbe 20 percre. Csak kihűlés után szeleteljük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?