
Citromos-narancsos kuglóf


Hozzávalók
Citromos-narancsos kuglóf
Elkészítés
Elkészítés
Beletesszük a vanília kivonatot, a gyümölcsök lereszelt héját, és levét. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és fakanállal csomómentesre keverjük.
Olajjal vékonyan kikent formába öntjük a tésztát, és elsimítjuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük. Langyosra hűtjük, majd kiborítjuk a formából.
Porcukorral megszórva tálaljuk.


Citromos-narancsos kuglóf
Hozzávalók
Citromos-narancsos kuglóf
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Beletesszük a vanília kivonatot, a gyümölcsök lereszelt héját, és levét. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és fakanállal csomómentesre keverjük.
Olajjal vékonyan kikent formába öntjük a tésztát, és elsimítjuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük. Langyosra hűtjük, majd kiborítjuk a formából.
Porcukorral megszórva tálaljuk.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?