Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos-narancsos kuglóf

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Citromos-narancsos kuglóf

30 dkg liszt
28 dkg vaj
17 dkg cukor
4 db tojás
1 db narancs reszelt héja és leve
1 db citrom reszelt héja és leve
1 kk. vanília kivonat
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A margarinhoz hozzáadjuk a cukrot, a tojást, és 1-2 perc alatt habosra keverjük.
Beletesszük a vanília kivonatot, a gyümölcsök lereszelt héját, és levét. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és fakanállal csomómentesre keverjük.
Olajjal vékonyan kikent formába öntjük a tésztát, és elsimítjuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük. Langyosra hűtjük, majd kiborítjuk a formából.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Citromos-narancsos kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!