
Citromos-tejföltorta barackkal


Hozzávalók
Citromos-tejföltorta barackkal
Elkészítés
Elkészítés
A hideg tejben keverjük habosra a habport. Kevés vízben oldjuk fel a zselatint a leírásnak megfelelően. Ne forraljuk fel, mert akkor nem fog megkötni. A tejfölbe keverjük bele a cukrot, citrom reszelt héját és a levét. Ezután öntsük bele a zselatint, jól keverjük el, majd óvatosan keverjük bele a kemény habot is. Ezt öntsük a tortaformába. Kicsit hagyjuk dermedni. Én barackot tettem rá, és leöntöttem tortazselével. De bármilyen más gyümölcsöt tehetünk rá. Sőt, akár a krémbe is keverhetünk a gyümölcsből, de a babapiskótát is rétegezhetjük. Nagyon egyszerű és könnyen variálható.
Tálalás
Tárolás


Citromos-tejföltorta barackkal
Hozzávalók
Citromos-tejföltorta barackkal
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A hideg tejben keverjük habosra a habport. Kevés vízben oldjuk fel a zselatint a leírásnak megfelelően. Ne forraljuk fel, mert akkor nem fog megkötni. A tejfölbe keverjük bele a cukrot, citrom reszelt héját és a levét. Ezután öntsük bele a zselatint, jól keverjük el, majd óvatosan keverjük bele a kemény habot is. Ezt öntsük a tortaformába. Kicsit hagyjuk dermedni. Én barackot tettem rá, és leöntöttem tortazselével. De bármilyen más gyümölcsöt tehetünk rá. Sőt, akár a krémbe is keverhetünk a gyümölcsből, de a babapiskótát is rétegezhetjük. Nagyon egyszerű és könnyen variálható.
Tálalás
Tárolás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?