Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos-tejföltorta barackkal

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Citromos-tejföltorta barackkal

1 csomag babapiskóta
450 g tejföl (20%-os)
1 citrom héja és leve
10-15 dkg cukor
1,5 dl hideg tej
1 csomag habpor
barack
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Egy kapcsos tortaforma aljába tegyük a babapiskótát.
A hideg tejben keverjük habosra a habport. Kevés vízben oldjuk fel a zselatint a leírásnak megfelelően. Ne forraljuk fel, mert akkor nem fog megkötni. A tejfölbe keverjük bele a cukrot, citrom reszelt héját és a levét. Ezután öntsük bele a zselatint, jól keverjük el, majd óvatosan keverjük bele a kemény habot is. Ezt öntsük a tortaformába. Kicsit hagyjuk dermedni. Én barackot tettem rá, és leöntöttem tortazselével. De bármilyen más gyümölcsöt tehetünk rá. Sőt, akár a krémbe is keverhetünk a gyümölcsből, de a babapiskótát is rétegezhetjük. Nagyon egyszerű és könnyen variálható.

Tálalás

Én 26-os tortaformába teszem.

Tárolás

Hűtőben.
Citromos-tejföltorta barackkal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
59 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!