Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos-tejföltorta barackkal

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Citromos-tejföltorta barackkal

1 csomag babapiskóta
450 g tejföl (20%-os)
1 citrom héja és leve
10-15 dkg cukor
1,5 dl hideg tej
1 csomag habpor
barack
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Egy kapcsos tortaforma aljába tegyük a babapiskótát.
A hideg tejben keverjük habosra a habport. Kevés vízben oldjuk fel a zselatint a leírásnak megfelelően. Ne forraljuk fel, mert akkor nem fog megkötni. A tejfölbe keverjük bele a cukrot, citrom reszelt héját és a levét. Ezután öntsük bele a zselatint, jól keverjük el, majd óvatosan keverjük bele a kemény habot is. Ezt öntsük a tortaformába. Kicsit hagyjuk dermedni. Én barackot tettem rá, és leöntöttem tortazselével. De bármilyen más gyümölcsöt tehetünk rá. Sőt, akár a krémbe is keverhetünk a gyümölcsből, de a babapiskótát is rétegezhetjük. Nagyon egyszerű és könnyen variálható.

Tálalás

Én 26-os tortaformába teszem.

Tárolás

Hűtőben.
Citromos-tejföltorta barackkal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
45 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!