Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromtorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

8 db tojás
8 kanál liszt
8 kanál cukor

Krém:

1 liter tej
4 kanál cukor
citromlé (ízlés szerint)
1 tea vaj (a puding kikeveréséhez)

Díszítéshez:

citromkarikák
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tészta:
A tojásokat szétválasztom, a sárgáját simára kikeverem a vaníliás cukorral. A tojásfehérjét kemény habbá verem utána belekeverem a tojássárgáját és végül a sütőporral elkevert lisztezett, vajazott tortakarikába öntöm és 180 Celsius fokon 45 percig sütöm.
Ha kihűlt kiveszem a karikából és 3 részre vágom.
Krém:
A tej egy részével simára keverem, a többi tejet a cukorral felforralom, ha forr, beleteszem a simára elkevert pudingot és kész krémmé főzöm. Ha kihűlt kikeverem, majd a vajjal simára keverem. Megtöltöm a tortalapokat krémmel, majd díszítem, ráteszem a citrom karikákat. A zselatint vízzel megfőzöm és ráteszem a tortára.
Citromtorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!