Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromtorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

8 db tojás
8 kanál liszt
8 kanál cukor

Krém:

1 liter tej
4 kanál cukor
citromlé (ízlés szerint)
1 tea vaj (a puding kikeveréséhez)

Díszítéshez:

citromkarikák
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tészta:
A tojásokat szétválasztom, a sárgáját simára kikeverem a vaníliás cukorral. A tojásfehérjét kemény habbá verem utána belekeverem a tojássárgáját és végül a sütőporral elkevert lisztezett, vajazott tortakarikába öntöm és 180 Celsius fokon 45 percig sütöm.
Ha kihűlt kiveszem a karikából és 3 részre vágom.
Krém:
A tej egy részével simára keverem, a többi tejet a cukorral felforralom, ha forr, beleteszem a simára elkevert pudingot és kész krémmé főzöm. Ha kihűlt kikeverem, majd a vajjal simára keverem. Megtöltöm a tortalapokat krémmel, majd díszítem, ráteszem a citrom karikákat. A zselatint vízzel megfőzöm és ráteszem a tortára.
Citromtorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!