
Citromtorta


Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Tetejére:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A tojásokat szétválasztom, a sárgáját simára kikeverem a vaníliás cukorral. A tojásfehérjét kemény habbá verem utána belekeverem a tojássárgáját és végül a sütőporral elkevert lisztezett, vajazott tortakarikába öntöm és 180 Celsius fokon 45 percig sütöm.
Ha kihűlt kiveszem a karikából és 3 részre vágom.
Krém:
A tej egy részével simára keverem, a többi tejet a cukorral felforralom, ha forr, beleteszem a simára elkevert pudingot és kész krémmé főzöm. Ha kihűlt kikeverem, majd a vajjal simára keverem. Megtöltöm a tortalapokat krémmel, majd díszítem, ráteszem a citrom karikákat. A zselatint vízzel megfőzöm és ráteszem a tortára.


Citromtorta
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Tetejére:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojásokat szétválasztom, a sárgáját simára kikeverem a vaníliás cukorral. A tojásfehérjét kemény habbá verem utána belekeverem a tojássárgáját és végül a sütőporral elkevert lisztezett, vajazott tortakarikába öntöm és 180 Celsius fokon 45 percig sütöm.
Ha kihűlt kiveszem a karikából és 3 részre vágom.
Krém:
A tej egy részével simára keverem, a többi tejet a cukorral felforralom, ha forr, beleteszem a simára elkevert pudingot és kész krémmé főzöm. Ha kihűlt kikeverem, majd a vajjal simára keverem. Megtöltöm a tortalapokat krémmel, majd díszítem, ráteszem a citrom karikákat. A zselatint vízzel megfőzöm és ráteszem a tortára.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?