Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromtorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Citromtorta

8 tojásos piskóta

Krémhez:

7 dl tej
10 dkg cukor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 db citrom

Díszítéshez:

2,5 dl Hulala
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótát a szokásos módon megsütjük, ha téglalap alakú tepsiben készítjük, akkor valószínűleg csak két lapba tudjuk elvágni.
A pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral, kihűtjük. A puha margarint kikeverjük a porcukorral, belereszeljük az citrom héját. Hozzáadjuk a kihűlt pudingot, belefacsarjuk a citrom levét, ízlés szerint több citromlevet is tehetünk bele, ha savanykásabb krémet szeretnénk.
A krémmel megtöltjük a piskóta lapokat, kívülről keményre vert Hulala tejszínnel díszítjük. Tetszés szerint citromkarikákkal díszíthetjük.

Alternatív elkészítés

Nagyon finom torta, ajánlom azoknak, akik nem szeretik a nagyon tömény, édes krémeket.
Citromtorta Citromtorta Citromtorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!