Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Császármorzsa

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 2 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 2 adag elkészítéséhez

Tésztához:

4 darab tojás (M-es)
250 g búzaliszt
50 g cukor
300 ml tej
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
50 g mazsola

Ezenkívül:

3-4 evőkanál étolaj vagy vaj
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk és a tojásfehérjét keményre felverjük. A tojássárgáját, a lisztet, a sót, a vanillincukrot, a tejet keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) sima tésztává dolgozzuk. A tojásfehérje habot és a mazsolát óvatosan belekeverjük.
Kevés vajat vagy olajat egy serpenyőben (28 cm ᴓ) felforrósítunk. A tésztát beleöntjük, és közepes hőfokon az alsó felét világossárgára sütjük. A tetején még egy kicsit folyékony tésztát 2 konyhai lapáttal először negyedeljük, majd megfordítjuk. A serpenyőbe esetleg tehetünk még egy kis zsiradékot, majd a császármorzsát két konyhai lapáttal kis darabokra szaggatjuk és aranybarnára sütjük. Tányéron tálaljuk, és porcukorral megszórjuk.

Rumos-mazsolás változat:
A mazsolát felhasználás előtt betehetjük 1-2 evőkanál felmelegített barna rumba, és kb. 30 percig állni hagyjuk, majd (a rummal együtt) a fent leírtak szerint a tésztába keverjük.

Citromos változat:
A lisztbe a tojássárgájás masszával együtt keverhetünk 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt citromhéjat is a lisztbe.

Mandulás változat:
50 g szeletelt mandulát serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítunk. A tésztát a fent leírtak szerint elkészítjük. A mandulát a mazsolával együtt belekeverjük a tésztába.

Tippek:

A császármorzsát édes főételként 2, desszertként 4 személy részére tálaljuk.
Kínáljunk mellé szilva- vagy baracklekvárt, illetve befőttet.
Császármorzsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!