Császármorzsa
Hozzávalók
Tésztához:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk és a tojásfehérjét keményre felverjük. A tojássárgáját, a lisztet, a sót, a vanillincukrot, a tejet keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) sima tésztává dolgozzuk. A tojásfehérje habot és a mazsolát óvatosan belekeverjük.
Kevés vajat vagy olajat egy serpenyőben (28 cm ᴓ) felforrósítunk. A tésztát beleöntjük, és közepes hőfokon az alsó felét világossárgára sütjük. A tetején még egy kicsit folyékony tésztát 2 konyhai lapáttal először negyedeljük, majd megfordítjuk. A serpenyőbe esetleg tehetünk még egy kis zsiradékot, majd a császármorzsát két konyhai lapáttal kis darabokra szaggatjuk és aranybarnára sütjük. Tányéron tálaljuk, és porcukorral megszórjuk.
Rumos-mazsolás változat:
A mazsolát felhasználás előtt betehetjük 1-2 evőkanál felmelegített barna rumba, és kb. 30 percig állni hagyjuk, majd (a rummal együtt) a fent leírtak szerint a tésztába keverjük.
Citromos változat:
A lisztbe a tojássárgájás masszával együtt keverhetünk 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt citromhéjat is a lisztbe.
Mandulás változat:
50 g szeletelt mandulát serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítunk. A tésztát a fent leírtak szerint elkészítjük. A mandulát a mazsolával együtt belekeverjük a tésztába.
Tippek:
Kínáljunk mellé szilva- vagy baracklekvárt, illetve befőttet.
Császármorzsa
Hozzávalók
kb. 2 adag elkészítéséhez
Tésztához:
Ezenkívül:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk és a tojásfehérjét keményre felverjük. A tojássárgáját, a lisztet, a sót, a vanillincukrot, a tejet keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) sima tésztává dolgozzuk. A tojásfehérje habot és a mazsolát óvatosan belekeverjük.
Kevés vajat vagy olajat egy serpenyőben (28 cm ᴓ) felforrósítunk. A tésztát beleöntjük, és közepes hőfokon az alsó felét világossárgára sütjük. A tetején még egy kicsit folyékony tésztát 2 konyhai lapáttal először negyedeljük, majd megfordítjuk. A serpenyőbe esetleg tehetünk még egy kis zsiradékot, majd a császármorzsát két konyhai lapáttal kis darabokra szaggatjuk és aranybarnára sütjük. Tányéron tálaljuk, és porcukorral megszórjuk.
Rumos-mazsolás változat:
A mazsolát felhasználás előtt betehetjük 1-2 evőkanál felmelegített barna rumba, és kb. 30 percig állni hagyjuk, majd (a rummal együtt) a fent leírtak szerint a tésztába keverjük.
Citromos változat:
A lisztbe a tojássárgájás masszával együtt keverhetünk 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt citromhéjat is a lisztbe.
Mandulás változat:
50 g szeletelt mandulát serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítunk. A tésztát a fent leírtak szerint elkészítjük. A mandulát a mazsolával együtt belekeverjük a tésztába.
Tippek:
Kínáljunk mellé szilva- vagy baracklekvárt, illetve befőttet.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?