Csillag 4
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csemegeuborkás virslitorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

30 dkg finomliszt
0,5 tk só
15 dkg margarin
1 tojás
1-2 ek hideg víz

Töltelékhez:

10 dkg húsos füstölt szalonna
3 fej vöröshagyma (közepes)
2,5 dl tejföl
2 tojás
0,5 tk ételízesítő por
0,5 tk őrölt fehér bors
1 tk szárított petrezselyem
3 pár virsli
20 dkg csemegeuborka
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt melegítsük elő.
A virslit karikázzuk fel.
A hagymát vágjuk össze.
A csemegeuborkát vágjuk apróra.

Elkészítés

A tésztához a lisztet a sóval összeforgatjuk, majd a margarinnal elmorzsoljuk, a tojást és a vizet hozzáadjuk, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackba csomagolva fél órát pihentetjük a hűtőszekrényben.
A szalonnát apró kockákra, a hagymát finomra vágjuk, és egy serpenyőben együtt aranysárgára pirítjuk. A tejfölt a tojásokkal simára kavarjuk, az ételízesítővel, a borssal és a petrezselyemmel fűszerezzük.
A karikákra vágott virslit, a lecsöpögtetett kis kockákra aprított csemegeuborkát és a már csak langyos szalonnás hagymát hozzáadjuk.
A tésztát meglisztezett gyúrólapon kerekre nyújtjuk, majd egy margarinnal kikent 24 centi átmérőjű tortaformát kibélelünk vele úgy, hogy kb.3 centi magas pereme is legyen.
Villával megszurkáljuk, a zsemlemorzsával meghintjük.
A virslis uborkás ragut elsimítjuk rajta.
Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C 30-35 percig sütjük.

Tálalás

Langyosan vagy hidegen, cikkekre vágva tálaljuk.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.

Alternatív elkészítés

Nekem a virsli egy kicsit megpirult a tetején, ezzel vigyázni kell.
Csemegeuborkás virslitorta

Hozzászólások

huntieva@yahoo.com
gazdasszony
Dátum 2018. April. 05. 21:20
Nagyon jó ötlet! Nem kell kicsi elősütni a tésztát , nem áztatja el a töltelék? A magam részéről az ételízesítőt kihagynám -kivéve ha minden mentes-. Ki fogom próbálni.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!