
Csemegeuborkás virslitorta


Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés
A virslit karikázzuk fel.
A hagymát vágjuk össze.
A csemegeuborkát vágjuk apróra.
Elkészítés
A szalonnát apró kockákra, a hagymát finomra vágjuk, és egy serpenyőben együtt aranysárgára pirítjuk. A tejfölt a tojásokkal simára kavarjuk, az ételízesítővel, a borssal és a petrezselyemmel fűszerezzük.
A karikákra vágott virslit, a lecsöpögtetett kis kockákra aprított csemegeuborkát és a már csak langyos szalonnás hagymát hozzáadjuk.
A tésztát meglisztezett gyúrólapon kerekre nyújtjuk, majd egy margarinnal kikent 24 centi átmérőjű tortaformát kibélelünk vele úgy, hogy kb.3 centi magas pereme is legyen.
Villával megszurkáljuk, a zsemlemorzsával meghintjük.
A virslis uborkás ragut elsimítjuk rajta.
Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C 30-35 percig sütjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés


Csemegeuborkás virslitorta
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A virslit karikázzuk fel.
A hagymát vágjuk össze.
A csemegeuborkát vágjuk apróra.
Elkészítés
A szalonnát apró kockákra, a hagymát finomra vágjuk, és egy serpenyőben együtt aranysárgára pirítjuk. A tejfölt a tojásokkal simára kavarjuk, az ételízesítővel, a borssal és a petrezselyemmel fűszerezzük.
A karikákra vágott virslit, a lecsöpögtetett kis kockákra aprított csemegeuborkát és a már csak langyos szalonnás hagymát hozzáadjuk.
A tésztát meglisztezett gyúrólapon kerekre nyújtjuk, majd egy margarinnal kikent 24 centi átmérőjű tortaformát kibélelünk vele úgy, hogy kb.3 centi magas pereme is legyen.
Villával megszurkáljuk, a zsemlemorzsával meghintjük.
A virslis uborkás ragut elsimítjuk rajta.
Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C 30-35 percig sütjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?