Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cseresznyés pite

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg cukor
csipetnyi só
2 tojássárga
kevés tejföl vagy tej

Töltelék:

4 dl tej
1 cs. tejszínízű puding
2 ek. gríz
3 ek. cukor
kevés őrölt fahéj
60-70 dkg kimagolt cseresznye
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel vagy tejjel, hogy puha tésztát kapjunk, amit 1 órára hűtőbe rakunk.
A tejet a pudinggal és a grízzel megfőzzük. Hozzáadjuk a cukrot és kihűtjük.
A tésztából egy keveset félrerakunk. A többivel kibéleljük a tepsit úgy, hogy pereme is legyen. Rákenjük a pudingot, amire rátesszük a kimagolt cseresznyét. Megszórjuk az őrölt fahéjjal és ráreszeljük a félrerakott tésztát.
Előmelegített sütőben sütjük.
Cseresznyés pite Cseresznyés pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
49 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!