
Cseresznyés-tejfölös szelet


Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés
A tésztához a lisztet a sütőporral, porcukorral összekeverjük, belemorzsoljuk a margarint, belereszeljük a citromhéját.
Hozzáadjuk a tojások sárgáját, összegyúrjuk, 2 részre osztjuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
A tésztát lisztezett deszkán közepes tepsi méretűre nyújtjuk.
Erre ráöntjük a tölteléket, végül a másik lappal befedjük.
Villával megszurkáljuk, felvert tojással lekenjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
Amikor kihűlt felszeleteljük, és porcukorral meghintjük.
Töltelékhez:
A pudingporokat a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük.
Kihűtjük, belekeverjük a tejfölt és a gyümölcsöket.
Tojásfehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába.


Cseresznyés-tejfölös szelet
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tésztához a lisztet a sütőporral, porcukorral összekeverjük, belemorzsoljuk a margarint, belereszeljük a citromhéját.
Hozzáadjuk a tojások sárgáját, összegyúrjuk, 2 részre osztjuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
A tésztát lisztezett deszkán közepes tepsi méretűre nyújtjuk.
Erre ráöntjük a tölteléket, végül a másik lappal befedjük.
Villával megszurkáljuk, felvert tojással lekenjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
Amikor kihűlt felszeleteljük, és porcukorral meghintjük.
Töltelékhez:
A pudingporokat a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük.
Kihűtjük, belekeverjük a tejfölt és a gyümölcsöket.
Tojásfehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?