Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csicsókás lángos

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Csicsókás lángos

20 dkg tönkölybúza fehér liszt
1 kávéskanál tengeri só
10 dkg főtt áttört csicsóka
1 csipetnyi őrölt gyömbér
1 csipetnyi őrölt szerecsendió
1 dkg élesztő
kb. 1 dl tej
pici cukor

kisütéséhez:

olaj

tetejére:

tejföl
reszelt sajt
vagy fokhagyma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A csicsókát alapos megmosás után megfőzni, hámozni majd összetörni.
Az élesztőt langyos tejben pici cukorral felfuttatni.

Elkészítés

A lisztet a sóval, a gyömbérrel, a szerecsendióval elkeverjük majd a csicsókát is hozzákeverjük, és a felfuttatott élesztővel jól kidolgozzuk. Letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. / kb. 1/2-1 óra/ Olajos tálcára kiborítottam mivel ez kicsi mennyiség volt kézzel kisimogattam majd a fánk szaggatóval kiszaggattam, kézzel kicsit széthúzogattam, és forró olajban először fedő alatt 1-2 perc majd fordítás után fedő nélkül kisütöttem. Papír törlőre szedtem, hogy ne maradjon rajta az olajból. Tejföllel és reszelt sajttal megszórtam. Van aki reszelt fokhagymával ette.

Tálalás

9 db lett belőle.

Tárolás

Frissen a legjobb, de mikróban felmelegíthető.

Alternatív elkészítés

Ezt a kis mennyiséget csak próbaként készítettem, mivel nekem is sok a csicsókám és szeretünk új dolgokat is kipróbálni. Finom volt.
Csicsókás lángos Csicsókás lángos Csicsókás lángos

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!