Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csíkos kalács

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Csíkos kalács

50 dkg liszt
10 dkg rétesliszt
3 dl langyos tej
fél kocka élesztő
3 evőkanál cukor
1 mokkáskanál só
2 evőkanál vaj
1 egész tojás
1 tojássárgája a kenéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Mikor ismét megkeltek a kalácsok, akkor tojás sárgájával lekenjük őket, és előmelegített sütőben, 165 C-on, kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.

Elkészítés

Az élesztőt egy kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk. Közben a kétféle lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a maradék tejet, a tojást, a cukrot, a sót, a vajat és a végén a felfutott élesztőt. Géppel vagy kézzel, alaposan kidagasztjuk. Akkor jó a tészta, ha elválik az edény falától vagy a kezünktől. Ezután a tésztát elfelezzük, és az egyik felébe bele keverjük a vízzel kikevert kakaóport. A kétféle tésztát letakarjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Ezután lisztezett lapra borítjuk a tésztákat, mindkettőt elfelezzük, és 4 téglalapot nyújtunk belőlük. Alulra tesszük a világos lapot, és rátesszük a kakaósat. Szorosan feltekerjük a tésztát, majd a roládokat két beolajozott püspökkenyér formába tesszük. Letakarjuk a formákat és még fél órát pihentetjük a tésztát.

Tálalás

Úgy vágjuk fel,mint a kalácsot szeleteljük!

Tárolás

Hűvős helyen,és zacskóba téve rakjuk el!

Alternatív elkészítés

Kitűnő ez a kalács:tejhez,kakaó,és kávé mellé!
Csíkos kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!