
Csíkos karamellás rolád


Hozzávalók
Csíkos karamellás rolád
A krémhez:
Elkészítés
Elkészítés
Könnyedén összedolgozzuk mindkét masszát, és habzsákba szedjük először a világosat. A sütőtepsibe zsírpapírt rakunk, és erre sorba a zsákból csíkokat húzunk. Mindig egy helyet kihagyunk, mert az lesz a barna massza helye. Ha megvagyunk vele, akkor 200 fokos sütőbe téve 15 perc alatt készre sütjük. Hőlégkeverékesnél az alsó sütő is be legyen kapcsolva, és közben 180 fokra lejjebb is lehet venni a sütőt.
A papírt melegen lehúzzuk a piskótáról, és feltekerjük a papírba vissza. A krémhez a barna cukrot karamellizáljuk egy edényben, öntsük rá a tejet, olvadásig keverjük, majd a keményítőt kevés hideg tejben oldjuk fel és azt is öntsük bele. Ha besűrűsödik, akkor ki kell hűteni, és hidegen keverjük a krémsajtot is hozzá. Megkenjük a roládot, és a tetejére is csorgatunk a maradékból. Csokidísszel kirakjuk. Jól behűtve kínáljuk.
Tálalás




Csíkos karamellás rolád
Hozzávalók
Csíkos karamellás rolád
A krémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Könnyedén összedolgozzuk mindkét masszát, és habzsákba szedjük először a világosat. A sütőtepsibe zsírpapírt rakunk, és erre sorba a zsákból csíkokat húzunk. Mindig egy helyet kihagyunk, mert az lesz a barna massza helye. Ha megvagyunk vele, akkor 200 fokos sütőbe téve 15 perc alatt készre sütjük. Hőlégkeverékesnél az alsó sütő is be legyen kapcsolva, és közben 180 fokra lejjebb is lehet venni a sütőt.
A papírt melegen lehúzzuk a piskótáról, és feltekerjük a papírba vissza. A krémhez a barna cukrot karamellizáljuk egy edényben, öntsük rá a tejet, olvadásig keverjük, majd a keményítőt kevés hideg tejben oldjuk fel és azt is öntsük bele. Ha besűrűsödik, akkor ki kell hűteni, és hidegen keverjük a krémsajtot is hozzá. Megkenjük a roládot, és a tetejére is csorgatunk a maradékból. Csokidísszel kirakjuk. Jól behűtve kínáljuk.
Tálalás



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?