Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csíkos karamellás rolád

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Csíkos karamellás rolád

5 db tojás
2 evőkanál víz
5 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 db narancs reszelt héja

A krémhez:

2 evőkanál barnacukor
1 evőkanál étkezési keményítő
1 dl tej
10 dkg mascarpone krémsajt
a tetejére saját készítésű csokilegyező
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, és a vízzel habosra keverjük, úgyszintén a fehérjét kemény habbá verjük. A lisztbe keverjük a sütőport és kettévesszük. Az egyikbe a kakaót is belekeverjük. A tojásos masszát és habot is elfelezzük, az egyiket kakaósra keverjük, míg a másik sima vaníliás marad. A reszelt narancshéjat is kettéosztjuk a lisztbe.
Könnyedén összedolgozzuk mindkét masszát, és habzsákba szedjük először a világosat. A sütőtepsibe zsírpapírt rakunk, és erre sorba a zsákból csíkokat húzunk. Mindig egy helyet kihagyunk, mert az lesz a barna massza helye. Ha megvagyunk vele, akkor 200 fokos sütőbe téve 15 perc alatt készre sütjük. Hőlégkeverékesnél az alsó sütő is be legyen kapcsolva, és közben 180 fokra lejjebb is lehet venni a sütőt.
A papírt melegen lehúzzuk a piskótáról, és feltekerjük a papírba vissza. A krémhez a barna cukrot karamellizáljuk egy edényben, öntsük rá a tejet, olvadásig keverjük, majd a keményítőt kevés hideg tejben oldjuk fel és azt is öntsük bele. Ha besűrűsödik, akkor ki kell hűteni, és hidegen keverjük a krémsajtot is hozzá. Megkenjük a roládot, és a tetejére is csorgatunk a maradékból. Csokidísszel kirakjuk. Jól behűtve kínáljuk.

Tálalás

4 személyre
Csíkos karamellás rolád Csíkos karamellás rolád Csíkos karamellás rolád

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!