Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csillagos linzer

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

25 dkg liszt
1 tasak Aranka krémpor (Oetker, főzés nélküli)
10 dkg cukor
17,5 dkg vaj vagy ráma
1 tojás
csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
vanília aroma, vagy Dr. Oetker Vanillincukor

Ezeken kívül:

3 dkg tortadara
20 dkg étcsokoládé
150 ml tejszín
2 evőkanál nutella
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az új, eddig még ki nem próbált receptek között bukkantam rá erre a tetszetős, karácsonyi hangulatú kekszre. (egykori Oetker 22. számú receptfüzet), kicsit módosítottam a krémen.

Elkészítés

Omlós tészta, ezért a hideget szereti, tehát a linzerhez hasonlóan az alapanyagokat a robotgép dagasztó spiráljának segítségével jól összedolgozzuk.
A massza kétharmadába kézzel gyorsan belegyúrjuk a tortadarát. Vékonyra nyújtjuk, kb. 4 cm átmérőjű karikákat szaggatunk.
A megmaradt világos tésztából is ugyanannyi kört "gyártunk" persze "csillag ablakkal" a közepén. 180 fokos előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük.
A tejszínt a Nutellával felmelegítjük, majd a tűzről levéve, belekeverjük az apróra tört étcsokit. Ha kihűlt, kenhetővé dermedt, habzsák segítségével megkenjük a keksz alját és enyhén rányomjuk a tetejét. Hogy a téli hangulatot fokozzuk porcukorral "behavazzuk" a tetejét.

Tálalás

50-60 db

Tárolás

Hűvös helyen, zárható dobozban 2 hét.
Csillagos linzer Csillagos linzer Csillagos linzer

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!