
Csirkemájas párnácskák


Hozzávalók
Csirkemájas párnácskák
Töltelék:
Elkészítés
Elkészítés
A tésztát késfok vékonyra nyújtjuk (1-2 mm), négyzetekre vágjunk (kb. 6x5 db-ot), elosztjuk rajta a tölteléket. 1 tojásfehérjét kikavarunk kisvillával egy tálkában, és ecsettel megkenjük a lapok széleit, hogy összeragasszuk (ne nyíljon szét sütés közben), összehajtjuk a lapokat (villával még lenyomkodhatjuk a szélét körben). A tetejét lekenjük a tojás sárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal, és előmelegített, forró (220 fok) sütőben sütjük!
Alternatív elkészítés


Csirkemájas párnácskák
Hozzávalók
Csirkemájas párnácskák
Töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tésztát késfok vékonyra nyújtjuk (1-2 mm), négyzetekre vágjunk (kb. 6x5 db-ot), elosztjuk rajta a tölteléket. 1 tojásfehérjét kikavarunk kisvillával egy tálkában, és ecsettel megkenjük a lapok széleit, hogy összeragasszuk (ne nyíljon szét sütés közben), összehajtjuk a lapokat (villával még lenyomkodhatjuk a szélét körben). A tetejét lekenjük a tojás sárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal, és előmelegített, forró (220 fok) sütőben sütjük!
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?