Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csirkemájas párnácskák

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Csirkemájas párnácskák

60-80 dkg leveles tészta

Töltelék:

1 fej hagyma
kevés olaj
0,5 kg csirkemáj
1 paradicsom
1 paprika
fokhagyma
bors
majoránna
pirospaprika
mustár
szezámmag
1 tojás

Elkészítés

Elkészítés

Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, rátesszük a lehártyázott, felszeletelt csirkemájat, fehéredésig lesütjük (wokban érdemes csinálni, ott nem ragad le, és kevés olívaolajat használni hozzá). Hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, paradicsomot, megszórjuk csemege fűszerpaprikával, majd egy nagyon pici vízzel pároljuk. Ha már megfőtt a máj (nem kell neki sok idő), akkor sózzuk, borsozzuk, fokhagymanyomón átnyomjuk a fokhagymát, beletesszük azt is, majoránnát, végül egy kevés mustárral sűrítjük.
A tésztát késfok vékonyra nyújtjuk (1-2 mm), négyzetekre vágjunk (kb. 6x5 db-ot), elosztjuk rajta a tölteléket. 1 tojásfehérjét kikavarunk kisvillával egy tálkában, és ecsettel megkenjük a lapok széleit, hogy összeragasszuk (ne nyíljon szét sütés közben), összehajtjuk a lapokat (villával még lenyomkodhatjuk a szélét körben). A tetejét lekenjük a tojás sárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal, és előmelegített, forró (220 fok) sütőben sütjük!

Alternatív elkészítés

Fincsi! Kiváló sörkorcsolyának is!
Csirkemájas párnácskák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-07-28
0 Kedvelés

Amerika kedvence a brownie, süsd meg te is!

A sötétbarna, szeletekre vágva tálalt sütemény nevét a színéről kapta, az íze pedig nagyon-nagyon csokis. A csokis ízvilág rengeteg további hozzávalóval is szuperül harmonizál, ezért igazán változatos brownie-k kerülhetnek az asztalra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-07-27
1 Kedvelés

Sütnél valami finomat? Ebből a 10 hozzávalóból jó, ha mindig tartasz otthon

Liszt, zsiradék, cukor, tojás – hogy csak a leggyakoribb sütéshez használatos alapanyagokat említsük, ezeknél azonban egy kicsit több kell az igazán finom édességekhez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-07-09
2 Kedvelés

Kókuszt a sütibe!

A kókuszreszelék valahogy sosem megy ki a divatból, és ezt nagyon jól is teszi! Ugyanúgy szerepel a „retró” sütemények hozzávalói között, mint a mai, modern desszertekben. Mi lehet a titka?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-18
1 Kedvelés

Mit sütsz apák napjára?

A májusi anyák napja és gyereknap után valahogy hajlamosak vagyunk kevesebb figyelmet szentelni a június középen megtartott apák napjának. Pedig az édesapák ugyanúgy megérdemlik az ünneplést!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-16
2 Kedvelés

Amerikai palacsinta, édesség (nem csak) reggelire

Ki ne látott volna már olyan filmet vagy rajzfilmet, amiben a főhős épp egy hatalmas torony banánnal, áfonyával megpakolt, juharsziruppal csorgatott amerikai palacsinta tornyot készül reggelizni?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-09
1 Kedvelés

Kezdődik a foci EB, mutatunk pár tippet, mivel készülj a meccsekre!

A meccsnézés elmaradhatatlan kiegészítői a sós, vagy akár édes ropogtatnivalók. Mutatjuk, milyen csodákkal lepd meg szeretteidet a labdarúgó Európa-bajnokságra! Inspirálódj receptjeinkből – garantáljuk, hogy minden meccsen tiéd lesz a legfinomabb találat!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!