Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csirkemájas párnácskák

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Csirkemájas párnácskák

60-80 dkg leveles tészta

Töltelék:

1 fej hagyma
kevés olaj
0,5 kg csirkemáj
1 paradicsom
1 paprika
fokhagyma
bors
majoránna
pirospaprika
mustár
szezámmag
1 tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, rátesszük a lehártyázott, felszeletelt csirkemájat, fehéredésig lesütjük (wokban érdemes csinálni, ott nem ragad le, és kevés olívaolajat használni hozzá). Hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, paradicsomot, megszórjuk csemege fűszerpaprikával, majd egy nagyon pici vízzel pároljuk. Ha már megfőtt a máj (nem kell neki sok idő), akkor sózzuk, borsozzuk, fokhagymanyomón átnyomjuk a fokhagymát, beletesszük azt is, majoránnát, végül egy kevés mustárral sűrítjük.
A tésztát késfok vékonyra nyújtjuk (1-2 mm), négyzetekre vágjunk (kb. 6x5 db-ot), elosztjuk rajta a tölteléket. 1 tojásfehérjét kikavarunk kisvillával egy tálkában, és ecsettel megkenjük a lapok széleit, hogy összeragasszuk (ne nyíljon szét sütés közben), összehajtjuk a lapokat (villával még lenyomkodhatjuk a szélét körben). A tetejét lekenjük a tojás sárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal, és előmelegített, forró (220 fok) sütőben sütjük!

Alternatív elkészítés

Fincsi! Kiváló sörkorcsolyának is!
Csirkemájas párnácskák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
41 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
43 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!