
Csirkemájas párnácskák


Hozzávalók
Csirkemájas párnácskák
60-80 dkg leveles tészta
Töltelék:
1 fej hagyma
kevés olaj
0,5 kg csirkemáj
1 paradicsom
1 paprika
fokhagyma
só
bors
majoránna
pirospaprika
mustár
szezámmag
1 tojás
Elkészítés
Elkészítés
Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, rátesszük a lehártyázott, felszeletelt csirkemájat, fehéredésig lesütjük (wokban érdemes csinálni, ott nem ragad le, és kevés olívaolajat használni hozzá). Hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, paradicsomot, megszórjuk csemege fűszerpaprikával, majd egy nagyon pici vízzel pároljuk. Ha már megfőtt a máj (nem kell neki sok idő), akkor sózzuk, borsozzuk, fokhagymanyomón átnyomjuk a fokhagymát, beletesszük azt is, majoránnát, végül egy kevés mustárral sűrítjük.
A tésztát késfok vékonyra nyújtjuk (1-2 mm), négyzetekre vágjunk (kb. 6x5 db-ot), elosztjuk rajta a tölteléket. 1 tojásfehérjét kikavarunk kisvillával egy tálkában, és ecsettel megkenjük a lapok széleit, hogy összeragasszuk (ne nyíljon szét sütés közben), összehajtjuk a lapokat (villával még lenyomkodhatjuk a szélét körben). A tetejét lekenjük a tojás sárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal, és előmelegített, forró (220 fok) sütőben sütjük!
A tésztát késfok vékonyra nyújtjuk (1-2 mm), négyzetekre vágjunk (kb. 6x5 db-ot), elosztjuk rajta a tölteléket. 1 tojásfehérjét kikavarunk kisvillával egy tálkában, és ecsettel megkenjük a lapok széleit, hogy összeragasszuk (ne nyíljon szét sütés közben), összehajtjuk a lapokat (villával még lenyomkodhatjuk a szélét körben). A tetejét lekenjük a tojás sárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal, és előmelegített, forró (220 fok) sütőben sütjük!
Alternatív elkészítés
Fincsi! Kiváló sörkorcsolyának is!

Kedvencnek jelölöm

Csirkemájas párnácskák
Hozzávalók
Csirkemájas párnácskák
60-80 dkg leveles tészta
Töltelék:
1 fej hagyma
kevés olaj
0,5 kg csirkemáj
1 paradicsom
1 paprika
fokhagyma
só
bors
majoránna
pirospaprika
mustár
szezámmag
1 tojás
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, rátesszük a lehártyázott, felszeletelt csirkemájat, fehéredésig lesütjük (wokban érdemes csinálni, ott nem ragad le, és kevés olívaolajat használni hozzá). Hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, paradicsomot, megszórjuk csemege fűszerpaprikával, majd egy nagyon pici vízzel pároljuk. Ha már megfőtt a máj (nem kell neki sok idő), akkor sózzuk, borsozzuk, fokhagymanyomón átnyomjuk a fokhagymát, beletesszük azt is, majoránnát, végül egy kevés mustárral sűrítjük.
A tésztát késfok vékonyra nyújtjuk (1-2 mm), négyzetekre vágjunk (kb. 6x5 db-ot), elosztjuk rajta a tölteléket. 1 tojásfehérjét kikavarunk kisvillával egy tálkában, és ecsettel megkenjük a lapok széleit, hogy összeragasszuk (ne nyíljon szét sütés közben), összehajtjuk a lapokat (villával még lenyomkodhatjuk a szélét körben). A tetejét lekenjük a tojás sárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal, és előmelegített, forró (220 fok) sütőben sütjük!
A tésztát késfok vékonyra nyújtjuk (1-2 mm), négyzetekre vágjunk (kb. 6x5 db-ot), elosztjuk rajta a tölteléket. 1 tojásfehérjét kikavarunk kisvillával egy tálkában, és ecsettel megkenjük a lapok széleit, hogy összeragasszuk (ne nyíljon szét sütés közben), összehajtjuk a lapokat (villával még lenyomkodhatjuk a szélét körben). A tetejét lekenjük a tojás sárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal, és előmelegített, forró (220 fok) sütőben sütjük!
Alternatív elkészítés
Fincsi! Kiváló sörkorcsolyának is!

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?