
Csirkemájas töltött párnák


Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Párnák tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat, a burgonyapelyhet, a sót.
Alaposan kidagasztjuk.
Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A csirkemájat alaposan, több léről átmossuk, az eres részt kivágjuk, és kisebb darabokra vágjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és az olajon üvegesre pároljuk.
Rádobjuk a májat és fehéredésig pirítjuk.
Meghintjük a borssal, a majoránnával, belezúzzuk a fokhagymát és hozzáadjuk a darált paprikát.
Addig pirítjuk, míg a legnagyobb darab csirkemáj közepe is kifehéredik.
A petrezselyemlevelet megmossuk, apróra vágjuk.
A megpirult májat megsózzuk, összeforgatjuk a zöld levéllel.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra elnyújtjuk.
Egy nagyobb méretű pogácsa szaggatóval (én most egy hullámos szélű pudingos poharat használtam) tésztákat szaggatunk.
Minden másodikra halmozunk a csirkemájból úgy, hogy a korongok szélén hagyjuk kevéske helyet, amit kicsi vízzel lekenünk.
Ráhelyezzük a fedő tészta lapokat.
Egy villa segítségével összenyomjuk a széleket. (Ne sajnáljuk, jó erősen tegyük, úgy is megemelkednek sütés közben.)
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és lekenjük egy egész felvert tojással.
Meghintjük szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Tálalás
Tárolás


Csirkemájas töltött párnák
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Párnák tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat, a burgonyapelyhet, a sót.
Alaposan kidagasztjuk.
Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A csirkemájat alaposan, több léről átmossuk, az eres részt kivágjuk, és kisebb darabokra vágjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és az olajon üvegesre pároljuk.
Rádobjuk a májat és fehéredésig pirítjuk.
Meghintjük a borssal, a majoránnával, belezúzzuk a fokhagymát és hozzáadjuk a darált paprikát.
Addig pirítjuk, míg a legnagyobb darab csirkemáj közepe is kifehéredik.
A petrezselyemlevelet megmossuk, apróra vágjuk.
A megpirult májat megsózzuk, összeforgatjuk a zöld levéllel.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra elnyújtjuk.
Egy nagyobb méretű pogácsa szaggatóval (én most egy hullámos szélű pudingos poharat használtam) tésztákat szaggatunk.
Minden másodikra halmozunk a csirkemájból úgy, hogy a korongok szélén hagyjuk kevéske helyet, amit kicsi vízzel lekenünk.
Ráhelyezzük a fedő tészta lapokat.
Egy villa segítségével összenyomjuk a széleket. (Ne sajnáljuk, jó erősen tegyük, úgy is megemelkednek sütés közben.)
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és lekenjük egy egész felvert tojással.
Meghintjük szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Tálalás
Tárolás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?