"csoki" krém (vega)
Hozzávalók
Krémhez:
Tálaláshoz:
Elkészítés
Előkészítés
A bogyós gyümölcsöket megmossuk.
Elkészítés
Krémszerű állagot kell kapnunk, ha sűrű lehet még tejjel hígítani. (botmixerrel is készíthető)
A poharak aljára teszünk 1-1 kanál bogyós gyümölcsöt erre kanalazzuk a krémet, a tetejét tört mogyoróval és gyümölccsel díszítjük. (aki szereti egy kis rummal feldobhatja a krémet)
1-2 órát hagyjuk hűtőben összeérni.
Glutén-laktóz-tojás mentes.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Délkelet-Ázsiában és Hawaiion a terméshúst cukrozva vagy édes gyümölcslével keverve fogyasztják, Amerikában jégkrémet és tejes italokat készítenek belőle. A felvágott termés húsát gyorsan csúnya, feketésbarna vonalak futják be, de ez nem csökkenti az értékét, és el is kerülhetjük, ha citromlevet csepegtetünk rá. Az avokádó csekély cukortartalma miatt a cukorbetegek számára is értékes, tápláló termés.
Az érett termésekből sok A-, B1-, B2-, C- és E-vitamint tartalmazó, jól eltartható olajat préselnek, amit a kozmetikai iparban és étkezési célokra is használnak. Fogyasztása dietetikus hatású, magas vérnyomás, érelmeszesedés és gyomorbántalmak ellen ajánlják. Savtartalma jelentéktelen, így elősegítheti a lúgosítást.
"csoki" krém (vega)
Hozzávalók
Krémhez:
Tálaláshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A bogyós gyümölcsöket megmossuk.
Elkészítés
Krémszerű állagot kell kapnunk, ha sűrű lehet még tejjel hígítani. (botmixerrel is készíthető)
A poharak aljára teszünk 1-1 kanál bogyós gyümölcsöt erre kanalazzuk a krémet, a tetejét tört mogyoróval és gyümölccsel díszítjük. (aki szereti egy kis rummal feldobhatja a krémet)
1-2 órát hagyjuk hűtőben összeérni.
Glutén-laktóz-tojás mentes.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Délkelet-Ázsiában és Hawaiion a terméshúst cukrozva vagy édes gyümölcslével keverve fogyasztják, Amerikában jégkrémet és tejes italokat készítenek belőle. A felvágott termés húsát gyorsan csúnya, feketésbarna vonalak futják be, de ez nem csökkenti az értékét, és el is kerülhetjük, ha citromlevet csepegtetünk rá. Az avokádó csekély cukortartalma miatt a cukorbetegek számára is értékes, tápláló termés.
Az érett termésekből sok A-, B1-, B2-, C- és E-vitamint tartalmazó, jól eltartható olajat préselnek, amit a kozmetikai iparban és étkezési célokra is használnak. Fogyasztása dietetikus hatású, magas vérnyomás, érelmeszesedés és gyomorbántalmak ellen ajánlják. Savtartalma jelentéktelen, így elősegítheti a lúgosítást.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?