Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokibomba

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Süteményhez:

15 dkg Rama
3 db tojás
15 dkg porcukor
1-2 evőkanál rum vagy rumaroma /elhagyható/
2 csomag babapiskóta
2 dl tejszín vagy Hulala növényi tejszín

Mázhoz:

2 evőkanál cukor
2 dkg Rama
kb. 1 dl víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Habosra keverjük a margarint a tojások sárgájával és a porcukorral. Hozzáadjuk a kakaóport, a rumot és végül a tojások habbá vert fehérjét.

Egy jénai tál aljára egy réteg krémet teszünk, erre jön a babapiskóta, majd ismét krém, babapiskóta és végül megint a krém.

Felverjük a tejszínt, majd kis halmokban az egész süti tetejét bevonjuk.

A mázhoz a kakaóport összekeverjük a cukorral, majd kevés vízzel sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve beledobjuk a margarint, és addig keverjük, míg nem olvad el a csokiban.

Rácsorgatjuk a habra, és hűtőbe tesszük.

Tálalás

6-8 főre elegendő.

Tárolás

Hűvös helyen tárolandó!

Alternatív elkészítés

Aki nem szereti a tojást, pudingporral is elkészítheti, bár úgy nem az igazi.

Ha elkészült, tegyük be a hűtőbe, és hagyjuk állni kb. 1 éjszakát, hogy a piskóta megpuhulhasson.
Csokibomba

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!