Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis áfonyás csiga

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Csokis áfonyás csiga

1 csomag leveles tészta
12 dkg friss áfonya
5 dkg instant cukrozott kakaó
kevés tojásfehérje
Porcukor a szóráshoz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztát kiolvasztjuk, és téglalap alakúra kinyújtjuk. Megkenjük tojásfehérjével, rászitáljuk a cukrozott kakaót, majd az áfonyát rárakosgatjuk. Szorosan feltekerjük, és éles késsel 1,5 cm-es vastagságúra vágjuk. A csigákat papírral bélelt tepsibe helyezzük, és 200 fokon előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórjuk.
Csokis áfonyás csiga Csokis áfonyás csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!