Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis-kókuszos rudacskák

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Csokis-kókuszos rudacskák

25 dkg darált keksz
5 dkg vaj vagy margarin
5 dkg porcukor
2 ek. szilvalekvár
1/2 kiskanál őrölt fahéj
0,5-1 dl víz
3 cl rum

a bevonathoz:

8-10 dkg ét vagy tejcsokoládé
2-3 ek. olaj
kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A csokit tördeljük darabokra, adjuk hozzá az olajat és vízfürdő felett vagy mikróban (többször megkeverve) olvasszuk fel. Vigyázzunk a csoki nagyon könnyen megéghet, 40 'C fölé ne melegítsük.

Elkészítés

A kekszhez hozzákeverjük a porcukrot, fahéjat és a kakaóport, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, a lekvárt, rumot és annyi vizet fokozatosan, hogy jól formázható masszát kapjunk. Dolgozzuk össze, majd formáljunk (ujjnyi) kis hengereket, amit a felolvasztott csokiba mártsunk félig (vagy akár egészen). Tegyük egy sütőpapírral bélelt tálcára a nem csokis végét szórjuk meg kókusszal.
Hűtőben hűtsük ki,1-2 óra alatt.

Tálalás

Kb. 20-25 db

Tárolás

Hűtőben tároljuk.

Alternatív elkészítés

Kókuszgolyó helyett :D kis változatosság.
Csokis-kókuszos rudacskák Csokis-kókuszos rudacskák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!