Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis-lekváros linzer

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

25 dkg liszt
13 dkg margarin
7 dkg porcukor
1 kisebb tojás

Tölteni:

lekvár

Bevonáshoz:

olaj
3 dkg fehércsoki
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A linzertésztához a szárazanyagokat a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást és készre gyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk és 5 cm-es kerek kiszúróval kiszaggatjuk. Felének a közepét is kiszúrjuk, ezeket tesszük majd a tetejére. Tepsibe rakjuk és megsütjük 190 fokon 5-8 perc alatt.
Ha kihűltek akkor az aljakat belekvározzuk. A lyukasakat pedig belemártjuk az olajjal megolvasztott csokiba, majd a felolvasztott fehér csokival megcsíkozzuk. Ha megdermedt rátesszük a lekváros aljakra.

Tálalás

Kb. 35 db
Csokis-lekváros linzer

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
43 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!