Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis macaron

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Csokis macaron

5 db tojásfehérje (4-5 napig hűtőben érleljük)
10 dkg kristálycukor
18 dkg nagyon finomra darált mandula
27 dkg porcukor szitálva
3 dkg jó minőségű kakaópor
Dr. Oetker Ételszínezék piros (pár csepp)
Dr. Oetker Ételszínezék zöld (pár csepp)

Krém:

2 tábla jó minőségű étcsokoládé
200 ml főzőtejszín vagy hab
2,5 dkg vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, fokozatosan beleszórjuk a kristálycukrot, jó kemény habbá verjük. A darált mandulát és porcukrot összekeverjük, hozzáadunk 2-3 kanállal a keményre vert habból, összekeverjük, majd a maradék habot óvatosan a masszához keverjük, hogy ne törjön össze, jól összedolgozzuk. 1/3 részébe belekeverjük a kakaót, 1/3 részébe a piros festéket és 1/3 részébe a zöld festéket. A masszát sima csöves habzsákba vagy zacskóba töltjük, kis halmokat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsibe, úgy, hogy ne érjenek egymáshoz, mert nőni fognak. A macaronokat szárítjuk 50 fokos sütőben nyitott sütőajtónál kb. 1 órát, akkor jó, ha a macaronok teteje jó kemény nem ragad ujjunkra már a massza. Ezután megsütjük őket, ekkor megemelkednek és kis talpacskájuk lesz, 150 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Ha kihűltek levesszük a sütőpapírról és megtöltjük a csoki krémmel.
A vajat a csokival egy tálba tesszük és ráöntjük a forrásban lévő tejszínt, jól kikeverjük, lehűtjük és megtöltjük a macaronokat. Hűtőben tároljuk.

Tálalás

Nem egyszerű az elkészítése, de megéri a fáradtságot.
40-45 db lesz belőle.
Igazi finom édesség!
Csokis macaron Csokis macaron Csokis macaron

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!