
Csokis-sütőtökös süti


Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Elkészítés
Előkészítés
A sütőt előmelegítjük 140 fokra (hőlégkeverésesen).
Elkészítés
Lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, és kibéleljük vele a piteformánkat úgy, hogy az oldalára is kerüljön tészta. A peremnél kilógó részeket levágjuk, a tésztát megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben 10 percig elősütjük. Ha kész, kivesszük, és fél tábla olvasztott csokit kenünk rá.
A töltelékhez a tojásokat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, mézzel, ízesítjük a fűszerkeverékkel, majd hozzákeverjük a tökpürét.
A tejszínt kemény habbá verjük, és ezt is óvatosan a többihez forgatjuk.
A tökkrémet a csokoládés tésztára kanalazzuk, majd a sütőbe visszatolva 30-40 perc alatt készre sütjük.
Hűlni hagyjuk, majd bevonjuk a tetejét is a csoki másik felével. Lehet tejcsokival is készíteni. (Én azzal is kipróbáltam már.)
Tálalás


Csokis-sütőtökös süti
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A sütőt előmelegítjük 140 fokra (hőlégkeverésesen).
Elkészítés
Lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, és kibéleljük vele a piteformánkat úgy, hogy az oldalára is kerüljön tészta. A peremnél kilógó részeket levágjuk, a tésztát megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben 10 percig elősütjük. Ha kész, kivesszük, és fél tábla olvasztott csokit kenünk rá.
A töltelékhez a tojásokat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, mézzel, ízesítjük a fűszerkeverékkel, majd hozzákeverjük a tökpürét.
A tejszínt kemény habbá verjük, és ezt is óvatosan a többihez forgatjuk.
A tökkrémet a csokoládés tésztára kanalazzuk, majd a sütőbe visszatolva 30-40 perc alatt készre sütjük.
Hűlni hagyjuk, majd bevonjuk a tetejét is a csoki másik felével. Lehet tejcsokival is készíteni. (Én azzal is kipróbáltam már.)
Tálalás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?