
Csokis-tejszínes kakaós piskóta tekercs


Hozzávalók
Felverthez:
Krémhez:
Elkészítés
Elkészítés
A rum aromát a sárgájába tegyük.
A habtejszínt felverjük 70%-ig, majd adagolva hozzáadjuk ízlés szerint a cukrot. Kemény habbá verjük.
Fakanállal hozzákeverjük laza, nagy mozdulatokkal a kakaóport.
A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáöntjük a kakaós tejszínhez és ezt is elvegyítjük a fakanállal.
Ha szeretjük, tehetünk a krémbe meggy szemeket is félbevágva.
Még melegen betöltjük a megsült piskótánkat.
Feltekerjük, sütőpapírba tesszük, berakjuk a hűtőbe.


Csokis-tejszínes kakaós piskóta tekercs
Hozzávalók
Krémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A rum aromát a sárgájába tegyük.
A habtejszínt felverjük 70%-ig, majd adagolva hozzáadjuk ízlés szerint a cukrot. Kemény habbá verjük.
Fakanállal hozzákeverjük laza, nagy mozdulatokkal a kakaóport.
A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáöntjük a kakaós tejszínhez és ezt is elvegyítjük a fakanállal.
Ha szeretjük, tehetünk a krémbe meggy szemeket is félbevágva.
Még melegen betöltjük a megsült piskótánkat.
Feltekerjük, sütőpapírba tesszük, berakjuk a hűtőbe.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?