Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokitorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

6 tojás
15 dkg liszt
12 dkg cukor
fél dl olaj
3 kanál víz

A krém hozzávalói:

8 dl tej
3 kanál cukor
10 dkg vaj

A tetejére:

10 dkg étcsoki
fél dl olaj
10 dkg vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásokat szétválasztom. A fehérjét 3 kanál cukorral kemény habbá verem.
A sárgáját a liszt és sütőpor kivételével habosra kikeverem.
A két masszát végül összekeverem, óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, hozzáadom a sütőporos lisztet és 26 cm-es kapcsos tortaformába teszem, amit előzőleg kikentem és liszteztem.
170- fokon megsütöm.
Sülés és hűlés után három egyforma lapot vágok belőle, amit csokikrémmel töltök.
A tejet a cukorral és a pudinggal a szokásos módon felfőzöm, még melegen hozzákeverem a vajat és a torta két lapját megkenem, a felső harmadik lapra olvasztott csokoládét tettem, amit az oldalára is rákentem. A tetejét krémmel díszítettem.
Csokitorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
54 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!