
Csokitorta


Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:
A krém hozzávalói:
A tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A sárgáját a liszt és sütőpor kivételével habosra kikeverem.
A két masszát végül összekeverem, óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, hozzáadom a sütőporos lisztet és 26 cm-es kapcsos tortaformába teszem, amit előzőleg kikentem és liszteztem.
170- fokon megsütöm.
Sülés és hűlés után három egyforma lapot vágok belőle, amit csokikrémmel töltök.
A tejet a cukorral és a pudinggal a szokásos módon felfőzöm, még melegen hozzákeverem a vajat és a torta két lapját megkenem, a felső harmadik lapra olvasztott csokoládét tettem, amit az oldalára is rákentem. A tetejét krémmel díszítettem.


Csokitorta
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:
A tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A sárgáját a liszt és sütőpor kivételével habosra kikeverem.
A két masszát végül összekeverem, óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, hozzáadom a sütőporos lisztet és 26 cm-es kapcsos tortaformába teszem, amit előzőleg kikentem és liszteztem.
170- fokon megsütöm.
Sülés és hűlés után három egyforma lapot vágok belőle, amit csokikrémmel töltök.
A tejet a cukorral és a pudinggal a szokásos módon felfőzöm, még melegen hozzákeverem a vajat és a torta két lapját megkenem, a felső harmadik lapra olvasztott csokoládét tettem, amit az oldalára is rákentem. A tetejét krémmel díszítettem.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?