Csokoládés medvetalp
Hozzávalók
Kevert tészta:
8 dkg porcukor
15 dkg vaj
1 csipet só
26 dkg liszt
1 db tojás
2 dkg Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Töltelék: ganache krém:
10 dkg csoki
2 dl tejszín
5 dkg puha vaj
Elkészítés
Elkészítés módja
A tésztához a tojást, porcukrot, sót, és a puha vajat keverőtálban, robotgéppel habosra keverjük.
A lisztet és a kakaóport hozzáadjuk szitálva, tésztalapáttal rövid idő alatt beleforgatjuk, hogy a tészta ne legyen nyúlós.
A tésztát csillagcsöves habzsákba (kb. 1 - 1/2 cm nyílású) töltjük, egymástól elegendő távolságra medvetalp formákat nyomunk a sütőpapírral bélelt sütőlapra.
A sütőbe helyezzük, 10 perc alatt készre sütjük 170 fokon légkeverésesben.
A kekszeket hagyjuk kihűlni, és ezután töltjük majd meg.
A ganache krémet nem árt előző nap elkészíteni, és a hűtőbe tartani, majd amikor szükség van rá, csak elővesszük, krémessé keverjük a robotgéppel, vagy keverőlapáttal, és már tölthetjük is a süteményünket vele.
A csokoládét gőzfürdő felett megolvasztjuk, majd a tejszínt simára keverjük vele. Levesszük a gőzről és kevergetjük addig, míg a vajat hozzátéve az el nem olvad benne. Hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap elővesszük, habosra keverjük, és megtöltjük a medvetalpak egyik felén a tölteléket, és könnyedén az üreset rányomjuk a tetejére. Kakaóporral megszórva szervírozzuk.
A lisztet és a kakaóport hozzáadjuk szitálva, tésztalapáttal rövid idő alatt beleforgatjuk, hogy a tészta ne legyen nyúlós.
A tésztát csillagcsöves habzsákba (kb. 1 - 1/2 cm nyílású) töltjük, egymástól elegendő távolságra medvetalp formákat nyomunk a sütőpapírral bélelt sütőlapra.
A sütőbe helyezzük, 10 perc alatt készre sütjük 170 fokon légkeverésesben.
A kekszeket hagyjuk kihűlni, és ezután töltjük majd meg.
A ganache krémet nem árt előző nap elkészíteni, és a hűtőbe tartani, majd amikor szükség van rá, csak elővesszük, krémessé keverjük a robotgéppel, vagy keverőlapáttal, és már tölthetjük is a süteményünket vele.
A csokoládét gőzfürdő felett megolvasztjuk, majd a tejszínt simára keverjük vele. Levesszük a gőzről és kevergetjük addig, míg a vajat hozzátéve az el nem olvad benne. Hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap elővesszük, habosra keverjük, és megtöltjük a medvetalpak egyik felén a tölteléket, és könnyedén az üreset rányomjuk a tetejére. Kakaóporral megszórva szervírozzuk.
Kedvencnek jelölöm
Csokoládés medvetalp
Hozzávalók
Kevert tészta:
8 dkg porcukor
15 dkg vaj
1 csipet só
26 dkg liszt
1 db tojás
Töltelék: ganache krém:
10 dkg csoki
2 dl tejszín
5 dkg puha vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés módja
A tésztához a tojást, porcukrot, sót, és a puha vajat keverőtálban, robotgéppel habosra keverjük.
A lisztet és a kakaóport hozzáadjuk szitálva, tésztalapáttal rövid idő alatt beleforgatjuk, hogy a tészta ne legyen nyúlós.
A tésztát csillagcsöves habzsákba (kb. 1 - 1/2 cm nyílású) töltjük, egymástól elegendő távolságra medvetalp formákat nyomunk a sütőpapírral bélelt sütőlapra.
A sütőbe helyezzük, 10 perc alatt készre sütjük 170 fokon légkeverésesben.
A kekszeket hagyjuk kihűlni, és ezután töltjük majd meg.
A ganache krémet nem árt előző nap elkészíteni, és a hűtőbe tartani, majd amikor szükség van rá, csak elővesszük, krémessé keverjük a robotgéppel, vagy keverőlapáttal, és már tölthetjük is a süteményünket vele.
A csokoládét gőzfürdő felett megolvasztjuk, majd a tejszínt simára keverjük vele. Levesszük a gőzről és kevergetjük addig, míg a vajat hozzátéve az el nem olvad benne. Hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap elővesszük, habosra keverjük, és megtöltjük a medvetalpak egyik felén a tölteléket, és könnyedén az üreset rányomjuk a tetejére. Kakaóporral megszórva szervírozzuk.
A lisztet és a kakaóport hozzáadjuk szitálva, tésztalapáttal rövid idő alatt beleforgatjuk, hogy a tészta ne legyen nyúlós.
A tésztát csillagcsöves habzsákba (kb. 1 - 1/2 cm nyílású) töltjük, egymástól elegendő távolságra medvetalp formákat nyomunk a sütőpapírral bélelt sütőlapra.
A sütőbe helyezzük, 10 perc alatt készre sütjük 170 fokon légkeverésesben.
A kekszeket hagyjuk kihűlni, és ezután töltjük majd meg.
A ganache krémet nem árt előző nap elkészíteni, és a hűtőbe tartani, majd amikor szükség van rá, csak elővesszük, krémessé keverjük a robotgéppel, vagy keverőlapáttal, és már tölthetjük is a süteményünket vele.
A csokoládét gőzfürdő felett megolvasztjuk, majd a tejszínt simára keverjük vele. Levesszük a gőzről és kevergetjük addig, míg a vajat hozzátéve az el nem olvad benne. Hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap elővesszük, habosra keverjük, és megtöltjük a medvetalpak egyik felén a tölteléket, és könnyedén az üreset rányomjuk a tetejére. Kakaóporral megszórva szervírozzuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?