Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sült almaszeletek leveles tésztával

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 darab elkészítéséhez

Tésztához:

Feltéthez:

3 darab közepes méretű piros alma
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum

Ezenkívül:

1 darab tojássárgája (M-es)

Habcsókhoz:

1 darab tojásfehérje (M-es)
75 g porcukor

Fahéjas tejszínhez:

200 ml hideg habtejszín
1 késhegynyi fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, félbevágjuk és a magházakat eltávolítjuk. A marcipánt a rum aromával masszává keverjük és 6 egyenlő részre osztjuk. A félbevágott almákat megtöltjük a marcipánnal és a vágott felületüket vaníliás cukorral megszórjuk. A leveles tésztából 6 db 10x10 cm-es négyzetet vágunk, majd mindegyik oldalát kb. fél cm-nyit felhajtjuk (1. ábra). A széleket tojássárgájával bekenjük, az almákat a tésztanégyzetek közepére illesztjük, majd a sütő alsó harmadába helyezzük és elősütjük. (A maradék tésztát kis darabokra vágjuk és sós, ropogósnak megsüthetjük).

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük, miközben a cukrot apránként hozzá adagoljuk. Habzsákba töltjük és egy csillag alakú díszítő fejet használva (kb. Ø 8 mm) az elősütött tésztanégyzetekre, a sült alma köré nyomjuk. A süteményt a sütő középső részébe toljuk és továbbsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

A habtejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, végül a fahéjat is hozzákeverjük. A süteményt langyosan tálaljuk és a tejszínnel kínáljuk.

Tipp:

A receptet körtével is elkészíthetjük, csak figyeljünk rá, hogy ebben az esetben téglalapokat vágjunk a tésztából.
Sült almaszeletek leveles tésztával Sült almaszeletek leveles tésztával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!