Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cukkinis palacsinta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A palacsinta tésztához:

30 dkg liszt
2 dl tej
3 dl szódavíz
1 egész tojás
1 kisebb lereszelt cukkini
1 kiscsokor petrezselyem zöld
1 dl langyos olaj (a tésztába)

Töltelék:

2 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt
1-2 gerezd fokhagyma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A hozzávalókból sós palacsintatésztát készítek, hozzáadom a lereszelt cukkinit az apróra vágott petruskát, ha a tésztába beleteszem az olajat, akkor nem, kell a sütőt olajozni.
Ebből a tésztából megsütjük a palacsintákat kb. 15 darab lesz ebből a mennyiségből.
A tejfölt kikeverem az összezúzott fokhagymával és a palacsintákat megkenem, erre teszek reszelt sajtot.
Összehajtom és máris fogyasztható.
Finom laktató étel.
Cukkinis palacsinta Cukkinis palacsinta Cukkinis palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!