Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Darálós keksz

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Darálós keksz

70 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg cukor
4 egész tojás
1 1/2 csomag Dr. Oetker Sütőpor
csipet só

ezenkívül:

Húsdaráló és betét hozzá, amivel elkészíthetőek a kekszek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A margarint habosra keverjük a cukorral, a vaníliával és egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a csipet sót. Majd beledolgozzuk a liszttel elkevert sütőport. A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe belegyúrjuk a kakaót. Fóliába tesszük 6-8 órára, vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Felszereljük a húsdarálóra a keksz feltétet és a tésztát áttekerjük rajta. Különböző formákra alakítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon 12-15 perc alatt szép világos rózsaszínűre sütjük.
Ha kisültek meghinthetjük még vaníliás porcukorral.

Tálalás

Jó sok lesz belőle.
Nagyon finom és sokáig eláll.

Alternatív elkészítés

Készíthető diósan, citromosan.
Darálós keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
70 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!