Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diabetikus zsúr csokitorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós tortalaphoz:

5 db tojás
10 dkg glükonon édesítőszer
12 dkg liszt

Krémhez:

1 csomag étcsokoládés pudingpor
15 dkg glükonon édesítőszer
20 dkg margarin
4 dl tej

Díszítéshez:

1 dl hulala
ostyavirág
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tortalaphoz a tojásfehérjéket kezdjük el felverni, majd adjuk hozzá apránként a glükonont és verjük kemény habbá. A tojássárgákat kissé kézi habverővel keverjük ki, adjuk a fehérjehabhoz, a sütőporos kakaóporos liszttel együtt. Óvatosan keverjük össze. Öntsük egy 22 cm-es tortakarikába és süssük 170 fokon légkeveréses sütőben kb. 30 percig.
A krémhez a pudingport a tejben a glükononnal főzzük meg. Ha kihűlt keverjük ki és adjuk hozzá a kihabosított margarint. Ezzel töltsük meg a tortát és kívül is kenjük meg. Tegyük hűtőbe, majd díszítsük tetszés szerint felvert hulalával és ostyavirágokkal.

Tálalás

12 szelet.

Tárolás

Hűtőben.
Diabetikus zsúr csokitorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!