Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diétás rizskoch

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Diétás rizskoch

1 bögre rizs (3 dl)
2 dl víz
4 dl rizstej
10 dkg fructosum
3 db tojás
5-6 dkg cukrozott kakaó
200 g körte-alma lekvár (fructozzal készítve)
0,5 tasak őrölt fahéj

Kikenéséhez:

vaj

Szóráshoz:

zsemlemorzsa
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A rizs alapos megmosása, lecsöpögtetése.
A 20 cm átmérőjű jénai tálat kikenjük vajjal, és megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával.

Elkészítés

A megmosott rizst a víz, és a tej keverékével, a fructozzal megfőzzük. A végén a vaníliát is hozzákeverjük, majd hűlni hagyjuk. A kihűlt rizshez hozzákeverjük a tojások sárgáját, a fehérjét csipet sóval keményre verjük, és azt is lazán hozzákeverjük. A kikent jénai tálba teszünk egy kevés rizs keveréket, erre teszünk 1-2 evőkanál lekvárt, amire fahéjat szórunk, utána megint rizs keverék, lekvár, és cukrozott kakaó, szintén rizs keverék, lekvár, és a fahéj. Előmelegített sütőben kb. 35-40 percig, tűpróbáig sütjük.

Tálalás

4 személynek elegendő mennyiség.

Tárolás

Hűtőben tároljuk!

Alternatív elkészítés

Melegen nagyon finom, de mikróban melegíthető, és hidegen is fogyasztható. Cukorbetegek, diétázók is fogyaszthatják.
Diétás rizskoch Diétás rizskoch

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!