Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dió torta-szülinapra

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

6 tojás
20 dkg cukor
20 dkg darált dió
10 púpos evőkanál liszt
6 ek. víz
1/2 dl diólikőr

Krémhez:

20 dkg darált dió
4 dl tej
14 dkg cukor
4 dl tejszín
2 db tojás
½ dl rum

Díszítéshez:

2 dl növényi tejszín
tortagyöngy vagy marcipán figura-virág (alkalomtól függően)
16 db fél dió

Összeállításhoz:

5-6 evőkanál diólikőr
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Előző nap kisüthetjük a tortát,ha van időnk rá.

Elkészítés

Tésztához a cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a vizet, és a diólikőrt jól elkeverjük. Lisztet a sütőporral összekeverjük és a tojásos masszához kanalanként felváltva az őrölt dióval hozzáadjuk. Végül a tojások felvert habját óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt 3 lapra vágjuk. A krémhez a tojásokat a pudinggal, cukorral simára keverjük, hozzáadjuk a tejet és lassú tűzön sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a diót, és hozzáadjuk a rumot. Tejszínt kemény habbá verjük, zselatint kevés vízben oldjuk. Ha a krém kihűlt, belecsurgatjuk a zselatint és jól elkeverjük, majd beleforgatjuk a felvert tejszínt. A 3 lapra vágott tortalapokat megöntözzük diólikőrrel, megtöltjük a krémmel. Tetejét oldalát is krémmel vonjuk be. Tejszínt kemény habbá verve, díszítjük.

Tálalás

Kb. 16 szelet

Tárolás

Hűvös helyen tároljuk, fogyasztás előtt jól hűtsük le!

Alternatív elkészítés

Díszítés alkalomhoz illően. Én névnapra vagy karácsonyra szoktam féldióval díszíteni.
Dió torta-szülinapra Dió torta-szülinapra

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!