Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diócska

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

25 dkg liszt
15 dkg porcukor
10 dkg margarin
10 dkg zsír
10 dkg darált dió
1 evőkanál tej

Krémhez:

3 dl tej
4 dkg liszt
15 dkg cukor
20 dkg margarin

szóráshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A kakaóport, a lisztet, a porcukrot a darált diót a zsírral és a margarinnal szétmorzsoljuk, majd hozzáadjuk az evőkanál tejet és készre gyúrjuk. Apró kis golyókat készítünk és belenyomkodjuk a diócska sütőbe. Tepsibe rakosgatjuk, és attól függ egyszerre mennyit sütünk 6-10 perc alatt megsütjük 180 fokon légkeveréses sütőben. Ha kicsit hűlt, de még meleg, kiszedjük a formából.
A krémhez a liszttel elkeverjük a tejet, a vaníliás cukrot és a cukorral sűrűre főzzük. Ha kihűlt kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint, majd elfelezzük és felébe belekeverjük a kakaóport. A krémekkel összetöltünk két-két fél diót. Hűtőbe tesszük. Tálaláskor meghintjük a vaníliakrémeset porcukorral, így tudjuk melyikbe milyen krém van.

Tálalás

Kb. 70 db

Tárolás

Hűtőben.
Diócska Diócska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!