Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diócska

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Diócska

30 dkg liszt
10 dkg porcukor
20 dkg margarin
20 dkg darált dió

Krémhez:

1 csomag Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű, vagy krémpor
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Ezekből a hozzávalókból gyúrjunk egy jó morzsálódós tésztát.
A kivajazott formákba ujjunkkal bele nyomkodjuk, kb. 20 percig sütjük.
Addig elkészítjük a tölteléket: 1 csomag vaníliaízű pudingot megfőzünk (vanília krémporral még finomabb). 10 dkg vajat habosra keverünk 10 dkg porcukorral, vaníliás cukorral, majd a már kihűlt pudinghoz adjuk.
Kettő darab fél diócskát ezzel a krémmel összeragasztunk.

Alternatív elkészítés

Két nap múlva a legfinomabb, mert addigra jól megpuhul.
Diócska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
38 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!