Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós, cappuccinós kocka vagy torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

6 tojásfehérje
6 ek. kristálycukor
4 ek. zsemlemorzsa
4 ek. darált dió
1 ek. liszt
250 g dió

Krém:

6 tojássárgája
6 ek. tej
50 g cukor
500 ml habtejszín
Nutella
babapiskóta (hosszúkás)
cappuccinó por
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Egy sütőpapírral bélelt, 25*35 cm-es tepsi aljára tesszük az apróra vágott diót, elegyengetjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot, zsemlemorzsát, darált diót és a liszttel elkevert sütőport. A dióra ráöntjük a tésztát és 180 fokon megsütjük. 20-22 perc.
Ha megsült, kifordítjuk a tepsiből a tésztát és lehúzzuk róla a papírt, így a vágott dió kerül felülre. Hagyjuk alaposan kihűlni, majd megkenjük Nutellával.
A tojás sárgákat a cukorral és a tejjel gőz fölött, állandó keverés mellett besűrítjük. A habtejszínt keményre felverjük és belekeverjük a kihűlt tojáskrémet. A krém felét elterítjük a Nutellás rétegen. Főtt cappuccinóba mártogatott babapiskótával kirakjuk a süti tetejét. A megmaradt krémmel befedjük a piskótákat és megszórjuk cappuccino porral, majd hűtőbe rakjuk minimum 5 órára.

Tálalás

6 fő részére

Alternatív elkészítés

Én először kockának készítettem el, de annyira ízlett a családnak, hogy ismét elkészítettem. Ekkor készült a torta még pedig kettő egy 26 cm és egy 18 cm, ebből az adagból. Nagyon finom, igazi vendégváró, bármilyen ünnepi asztalom megállja a helyét.
Diós, cappuccinós kocka vagy torta Diós, cappuccinós kocka vagy torta Diós, cappuccinós kocka vagy torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!