Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós csók

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

40 dkg cukor
3 tojásfehérje
1,5 dl tejszín
6 dkg főtt krumpli
30 dkg dió

Ragasztáshoz:

savanykás lekvár

Díszítéshez:

olvasztott csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Megfőzzük a krumplit és összetörjük. Gáztepsit lepapírozunk.

Elkészítés

A cukrot, a tejszínt, vaníliás cukrot, fehérjét lábasban addig melegítjük, míg a cukor teljesen felolvad, majd beleöntjük a diót és a krumplit, még pár percig főzzük, (egy kiskanállal a papíros tepsire teszünk egy keveset, ha terül, akkor még tegyünk bele diót. Ha már jó állagú az anyag, nyomózsákba tesszük és sima csővel kis halmokat nyomunk. 200 fokon 8-10 percig sütjük. Ha kihűlt kettesével, lekvárral összeragasztjuk és félig olvasztott csokoládéba mártjuk.

Alternatív elkészítés

Én dupláztam és elég sok kijött belőle.
Diós csók

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!