Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós csók

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

40 dkg cukor
3 tojásfehérje
1,5 dl tejszín
6 dkg főtt krumpli
30 dkg dió

Ragasztáshoz:

savanykás lekvár

Díszítéshez:

olvasztott csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Megfőzzük a krumplit és összetörjük. Gáztepsit lepapírozunk.

Elkészítés

A cukrot, a tejszínt, vaníliás cukrot, fehérjét lábasban addig melegítjük, míg a cukor teljesen felolvad, majd beleöntjük a diót és a krumplit, még pár percig főzzük, (egy kiskanállal a papíros tepsire teszünk egy keveset, ha terül, akkor még tegyünk bele diót. Ha már jó állagú az anyag, nyomózsákba tesszük és sima csővel kis halmokat nyomunk. 200 fokon 8-10 percig sütjük. Ha kihűlt kettesével, lekvárral összeragasztjuk és félig olvasztott csokoládéba mártjuk.

Alternatív elkészítés

Én dupláztam és elég sok kijött belőle.
Diós csók

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!