
Diós kalács


Hozzávalók
Az élesztő felfuttatásához:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítés
Elkészítés
Amikor a tésztánk, kétszeresére kelt, négy egyforma adagra vágjuk. Egyesével kör alakúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, mint a beiglit. Hármat egymás mellé fektetünk, és összefonjuk, mint a kislányok haját. Nagy sütőpapíros tepsibe fektetjük a fonatot, és az egy beigli szerűt, vajjal vagy tojással megkenjük, előmelegített sütőben, lassú tűzön sütjük.
Alternatív elkészítés



Diós kalács
Hozzávalók
Az élesztő felfuttatásához:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Amikor a tésztánk, kétszeresére kelt, négy egyforma adagra vágjuk. Egyesével kör alakúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, mint a beiglit. Hármat egymás mellé fektetünk, és összefonjuk, mint a kislányok haját. Nagy sütőpapíros tepsibe fektetjük a fonatot, és az egy beigli szerűt, vajjal vagy tojással megkenjük, előmelegített sütőben, lassú tűzön sütjük.
Alternatív elkészítés


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?