Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Az élesztő felfuttatásához:

5 dkg élesztő
1 tk cukor
fél dl tej
1 tk liszt

Tészta:

1 kg liszt
2 tojássárgája
0,5 dl olaj
10 dkg cukor
csipet só
kb. 2 dl tej (langyos)

Töltelék:

40 dkg darált dió
izlés szerint cukor
10 dkg mazsola ( elhagyható)
fél citrom reszelt héja
pici tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt, a hozzávalókkal felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit, tálba tesszük, majd ha az élesztő felfutott hozzáadjuk. A kb. 2 dl tejet ne öntsd azonnal a tálba, hanem készítsd a kezed ügyébe, és lassanként adagold a tésztához, mert nem biztos, hogy mind a 2 dl-t felveszi a tészta. Ez liszttől függ, hiába sima liszt, ahány malom annyi féle. Tehát gyúrjuk a tésztát, annyi tejjel amennyit felvesz, egy jól gyúrható, képlékeny, de nem ragadós tésztát kell kapnunk. Ha begyúrtuk, meleg helyre tesszük és kelesztjük. Addig a tölteléket is elkészítjük, a hozzávalókat egy lábaskában, kevés tejjel, vizes homok állagúra főzzük,hűtjük.
Amikor a tésztánk, kétszeresére kelt, négy egyforma adagra vágjuk. Egyesével kör alakúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, mint a beiglit. Hármat egymás mellé fektetünk, és összefonjuk, mint a kislányok haját. Nagy sütőpapíros tepsibe fektetjük a fonatot, és az egy beigli szerűt, vajjal vagy tojással megkenjük, előmelegített sütőben, lassú tűzön sütjük.

Alternatív elkészítés

A gyerekem Döglött macskának nevezi, szerinte olyan, mintha a mi, nagy vörös macskánk feküdne a tepsiben.
Diós kalács Diós kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
55 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!