Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós kosárkák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Diós kosárkák

40 dkg liszt
20 dkg margarin
30 dkg porcukor
3 db tojás
3 ek. tejföl
0,25 citrom leve
20 dkg darált dió
1 üveg magozott meggy (kicsi)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tészta:
A 40 dkg liszthez hozzáadjuk a vanillincukrot, és a sütőport. 20 dkg margarinnal, 10 dkg porcukorral, 3 tojássárgájával, és 3 evőkanál tejföllel összekavarom, finom linzer tésztát készítünk. Vékonyra nyújtjuk, kosárka szaggatóval kiszaggatjuk. Kiolajozott kosárka formákba rakjuk, magozott meggyet teszünk bele.
Krém:
3 darab tojásfehérjét felverünk 20 dkg porcukorral, hozzáadunk egy negyed citrom levét, és 20 dkg darált diót. A tölteléket a kosárkákba adagoljuk, hogy a meggyet befedje, majd halványra sütjük.

Alternatív elkészítés

A kosárka formákat muffin-papírral is ki lehet bélelni, így nem kell kiolajozni.
Diós kosárkák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!