Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós linzer

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg liszt
25 dkg margarin
13 dkg porcukor
1 db tojás

Szórás, töltés:

Baracklekvár
darált dió

Kenéshez:

1 db tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A linzertésztához a szárazanyagokat jól szétmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást. Jól összegyúrjuk. Kinyújtjuk, és különféle szaggatóval kiszúrjuk. A felét megkenjük tojással, és dióba fordítjuk, rátesszük a sütőlemezre, és megsütjük. Amit dióba forgattunk, ezek lesznek a felsők az összetöltésnél. 190 fokon légkeveréses sütőben, 5-6 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, kettőt-kettőt baracklekvárral összetöltünk.

Tárolás

Száraz helyen tartandó.

Alternatív elkészítés

Meghinthetjük még porcukorral, vagy megspriccelhetjük csokival.
Diós linzer Diós linzer Diós linzer Diós linzer

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!