Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós, mákos kiflik

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

1 pohár tejföl
csipet só
10 dkg zsír
25-30 dkg liszt

Diós töltelék:

20 dkg dió
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja és leve
2 tojásfehérje

Mákos töltelék:

ugyanaz mint a diós csak 20 dkg mákkal készül
Magozott meggy

Forgatáshoz:

vaníliás porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejfölt a sóval, zsírral, habosra keverjük. Hozzáadunk annyi lisztet, amennyit felvesz, jól nyújtható tésztát készítünk belőle, 8-9 cipót formálunk belőle.
A töltelékekhez felverjük a tojásfehérjét, hozzáadjuk a többi hozzávalót és összekeverjük.
A cipókat egyenként levestészta vastagságúra 40 x 20 cm lapokká nyújtjuk, és tíz fele felosztjuk háromszögekre, majd mindegyiket megtöltjük a töltelékkel. A mákos töltelékbe tehetünk egy- egy szem meggyet és a széleket behajtva kifliket formálunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Ha kisültek mindjárt vaníliás porcukorba forgatjuk.

Tálalás

80-90 db lesz belőle. Sokáig eláll jól zárható dobozban.
Diós, mákos kiflik Diós, mákos kiflik

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!