
Diós, mákos kiflik


Hozzávalók
Tészta:
Diós töltelék:
Mákos töltelék:
Forgatáshoz:
Elkészítés
Elkészítés
A töltelékekhez felverjük a tojásfehérjét, hozzáadjuk a többi hozzávalót és összekeverjük.
A cipókat egyenként levestészta vastagságúra 40 x 20 cm lapokká nyújtjuk, és tíz fele felosztjuk háromszögekre, majd mindegyiket megtöltjük a töltelékkel. A mákos töltelékbe tehetünk egy- egy szem meggyet és a széleket behajtva kifliket formálunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Ha kisültek mindjárt vaníliás porcukorba forgatjuk.
Tálalás



Diós, mákos kiflik
Hozzávalók
Tészta:
Diós töltelék:
Mákos töltelék:
Forgatáshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A töltelékekhez felverjük a tojásfehérjét, hozzáadjuk a többi hozzávalót és összekeverjük.
A cipókat egyenként levestészta vastagságúra 40 x 20 cm lapokká nyújtjuk, és tíz fele felosztjuk háromszögekre, majd mindegyiket megtöltjük a töltelékkel. A mákos töltelékbe tehetünk egy- egy szem meggyet és a széleket behajtva kifliket formálunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Ha kisültek mindjárt vaníliás porcukorba forgatjuk.
Tálalás


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?