Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós, mákos kiflik

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

1 pohár tejföl
csipet só
10 dkg zsír
25-30 dkg liszt

Diós töltelék:

20 dkg dió
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja és leve
2 tojásfehérje

Mákos töltelék:

ugyanaz mint a diós csak 20 dkg mákkal készül
Magozott meggy

Forgatáshoz:

vaníliás porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejfölt a sóval, zsírral, habosra keverjük. Hozzáadunk annyi lisztet, amennyit felvesz, jól nyújtható tésztát készítünk belőle, 8-9 cipót formálunk belőle.
A töltelékekhez felverjük a tojásfehérjét, hozzáadjuk a többi hozzávalót és összekeverjük.
A cipókat egyenként levestészta vastagságúra 40 x 20 cm lapokká nyújtjuk, és tíz fele felosztjuk háromszögekre, majd mindegyiket megtöltjük a töltelékkel. A mákos töltelékbe tehetünk egy- egy szem meggyet és a széleket behajtva kifliket formálunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Ha kisültek mindjárt vaníliás porcukorba forgatjuk.

Tálalás

80-90 db lesz belőle. Sokáig eláll jól zárható dobozban.
Diós, mákos kiflik Diós, mákos kiflik

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
47 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
56 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!