Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós rolád

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Lapokhoz:

6 db tojás
30 dkg cukor
0,5 dl olaj
2 dl tej
30 dkg liszt
6 dkg darált dió

Krémhez:

15 dkg cukor
4,5 dl tej
30 dkg margarin

Szóráshoz:

4 dkg dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A diós lapokhoz a tojásfehérjéket verjük 12 dkg cukorral habbá. A tojássárgákat, a tejjel, az olajjal a többi cukorral habosítsuk ki. Majd keverjük hozzá a sütőporral, dióval elkevert lisztet. Végül keverjük bele a fehérjehabot is. Süssünk 2 lapot kb. 35×40 cm-es papírral bélelt tepsikben.
A krémhez a pudingport főzzük meg a tejben a cukorral, ha langyosra hűlt keverjük ki. Majd adjuk hozzá kihabosított margarint is. Kenjük meg a lapokat a krém több mint felével. Tekerjük fel, kívül kenjük meg a maradék krémmel és szórjuk meg a darált dióval. Tegyük pár órára a hűtőbe így könnyebben szeletelhető.

Tálalás

Kb. 40 szelet

Tárolás

Hűtőben.
Diós rolád Diós rolád Diós rolád

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!